Accident cu patru răniți spre Dobrița

345

Două angajate ale Spitalului de Pneumoftiziologie de la Dobrița au fost implicate ieri dimineață într-un accident rutier produs pe drumul spre unitatea sanitară, patru persoane ajungând la spital în urma evenimentului rutier, printre care și una dintre cele două salariate. De fapt, aceasta este șoferița unei mașini considerată responsabilă de producerea accidentului, autoturismul condus de femeia de 40 de ani izbind o altă mașină care circula regulamentar pe contrasens. Tamponarea s-a produs pe o porțiune de drum drept, dar acoperit cu polei, după cum au constatat și șoferii și primarul de la Lelești, Marian Rotaru, care a și venit la fața locului pentru a vedea ce s-a întâmplat.

“Am auzit că este accident rutier și am venit să văd ce probleme sunt, dar până aici am descoperit că pe drumul județean pe care s-a produs accidentul este polei. Polei și gropi, te ferești de o groapă și aluneci din cauza poleiului. Probabil așa s-a și produs accidentul. Eu am dat cu nisip și sare pe drumurile din comună, chiar și pe acesta în unele dimineți, dar nu poți să faci treaba asta mereu pentru că apoi te acuză alții de deturnare de fonduri. E drumul celor de la Județ, e treaba lor cum îl administrează”, a spus Rotaru, alți șoferi plângându-se și ei de poleiul de pe șosea.
La fața locului au venit mai multe ambulanțe, inclusiv un echipaj SMURD, dar și două echipaje ale pompierilor, unul fiind de descarcerare, aceștia având dificila misiune de a scoate dintre fiarele contorsionate șoferul celuilalt autoturism. Un bărbat de 30 de ani din Lelești a rămas prins ca într-o menghină între bordul mașinii și podeaua autoturismului, picioarele durându-l pe acesta cel mai mult. Echipele de descarcerare au avut nevoie de zeci de minute pentru a-l scoate de acolo, în cele din urmă tânărul fiind preluat de o Ambulanță și adus la UPU Târgu-Jiu. Aici fuseseră aduși și ceilalți răniți, cu toții având nevoie de îngrijiri medicale.
La urgențe nu a mai venit și cea de-a două angajată de la Dobrița, ea neavând leziuni sau răni care să necesite tratament medical. Femeia a mers la serviciu pentru că oricum la 8 dimineața intra în tură, șeful său, Ion Ciochină, confirmând că accidentul respectiv este și unul de muncă întrucât șoferița care a ajuns la UPU Tg Jiu era în drum spre locul de muncă. Pe numele femeii a fost deschis și un dosar penal, polițiștii făcând cercetări cu privire la comiterea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here