Accident cu o victimă la Căpreni

792

Un bărbat a fost rănit, ieri, în urma unui accident rutier, care a avut loc în comuna Căpreni. Autoturismul în care se afla a lovit un cap de pod. “La fața locului s-a deplasat o autospecială de stins incendii cu apă și spumă, dotată cu modul de descarcerare din cadrul Gărzii de Intervenție Hurezani, precum și o ambulanță SAJ Gorj, care au constatat că, în urma impactului, a rezultat o victimă de sex masculin. Aceasta a fost preluată și transportată la spitalul din Târgu-Cărbunești de către echipajul SAJ Gorj”, a precizat Maria Băran, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Gorj.
Un alt eveniment rutier a avut loc, ieri dimineață, la Vârț. Un autoturism a distrus mai multe garduri, după ce șoferul a pierdut controlul volanului, fiind avariată și o țeavă de gaze. Polițiștii le recomandă tuturor conducătorilor de autovehicule să circule cu viteză adaptată permanent condițiilor meteo-rutiere și să respecte indicațiile agenților rutieri aflați în trafic.
”Având în vedere faptul că, în această perioadă, este posibil ca partea carosabilă să fie acoperită de zăpadă sau polei, conducătorii de autovehicule sunt sfătuiţi să circule, atât în localităţi, cât şi în afara acestora, cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă. În cazul în care partea carosabilă este alunecoasă, pentru a încetini trebuie folosită frâna de motor.
În niciun caz nu trebuie bruscate comenzile. Pentru a putea opri în condiţii de siguranţă atunci când autovehiculul care circulă în faţă frânează brusc, trebuie mărită distanţa în mers. Chiar dacă drumul este uscat, se pot întâlni porţiuni unde există risc de formare a poleiului, de aceea, nu conduceți, chiar și pe distanţe scurte, dacă autovehiculul nu este echipat cu anvelope de iarnă. Reamintim că, utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante. Nerespectarea acestor obligații se sancționează cu amendă între 9 și 20 de puncte-amendă și se va reține certificatul de înmatriculare/înregistrare al autoturismului, eliberându-se o dovadă înlocuitoare fără drept de circulație. În condiţiile unui trafic aglomerat, precipitaţiile, sub formă de lapoviţă sau ninsoare, precum şi vântul puternic pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. De asemenea, nu vă angajaţi în depăşirea coloanelor de autovehicule”, avertizează reprezentanții IPJ Gorj. Şi pietonii sunt sfătuiți să se asigure temeinic înainte să traverseze strada.
L.F.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here