Acces la tehnologie de ultimă generaţie pentru studenţii UCB ce vor face practică în cadrul proiectului “Construieşte-ţi o carieră de succes!”

330

În cadrul proiectului „Construieşte-ţi o carieră de succes”, demarat la data de 6 mai 2015 de Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti, în parteneriat cu Universitatea “Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu,  a fost achiziţionat un echipament de prototipare rapidă, care foloseşte tehnologia 3SP® (Scan, Spin and Selectively Photocure) pentru a realiza piese 3D cu o precizie ridicată, indiferent de complexitatea geometrică, din modele STL.

Echipamentul ULTRA 3SP® a fost achiziţionat împreună cu softul necesar obţinerii de modele tridimensionale printate care prezintă o calitatea a suprafeţelor ridică, fără urme de ”trepte” la interiorul sau la exteriorul pieselor. Echipamentul este printre cele mai bune de pe piaţă, din punct de vedere al productivităţii. În urma procesului de printare, piesa rezultată poate avea dimensiuni maxime de până la 266 x 175 x 193 mm. Materialele disponibile pentru acest echipament sunt: ABS 3SP™Flex (Black, Gray, White), ABS 3SP™White, ABS 3SP™Tough, ABS 3SP™Superflex, E-Dentstone 3SP™ și E-Glass 3SP™.
Scopul achiziţionării echipamentului este de a pune la dispoziţia studenţilor din grupul ţintă, o maşină competitivă, cu aplicaţii într-un domeniu relativ nou şi în continuă dezvoltare, cu ajutorul căreia să realizeze modele 3D ale pieselor analizate în cadrul stagiilor de practică efectuate la companiile partenere.
Punerea în funcţiune şi testarea echipamentului la Universitatea “Constantin Bâncuşi” din Târgu-Jiu a avut loc în data de 11 iunie 2015.
M.S

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here