Acalmie anti-portocalie şi birjărit blejnărit?!

414

Ca o primă şi singură veste bună, aflaţi că la Combinatul Oltchim din Râmnicu-Vâlcea a pornit, după o pauză de două luni, o secţie de producţie. Este un semn bun din partea guvernului.

Cât priveşte remarca primului ministru, Victor Ponta, cum că stenogramele nu conţin nimic penal mă lasă rece. Şi numai conţinutul lor vorbeşte despre încrengătura Regimului Băsescu, un regim ticluit după toate regulile mafiote. În fond, şantajul economic pus la cale de Băsescu şi Blejnar se văd de la o poştă!
Şi, ca de obicei, cine se scuză se acuză. Răspunsul Administraţiei Prezidenţiale îl scuză pe fostul preşedinte-jucător. Unul care, cică, ar vrea binele naţiei. Iar binele acesta, cu de-a sila, ne-a dus pe ultimul loc în Uniunea Europeană ca nivel de trai, care-a scăzut numai în 2011 cu 36%. Administraţia Prezidenţială recunoaşte numai trei stenograme, Sebastian Lăzăroiu a mai fabricat el una demnă de Gâgă Portocaliul. Cu mult sub nivelul personajelor lui Caragiale.
Între timp s-a mai băgat în seamă, tot scuzându-se şi judecătorul Iulian Dragomir, de pe la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unul ce pretinde că ar fi cerut o audienţă pentru o cucoană ce n-o cunoaşte prea bine. Dar ce ne mai mirăm, din moment ce la interceptările din 2010, deci cu mult înaintea unei întrebări venite din partea unui reporter TV, actualul Guvernator Traian Băsescu spunea de Portocaliul Şef de la Fisc cum că nu l-ar cunoaşte. „Cappo di tutti cappi” e contrazis de realitate şi de declaraţia Administraţiei Prezidenţiale.
Înainte de a aminti de limbajul trivial al Blejnarului, cu băgaţi-aş… şi alte variante, să-i dăm cuvântul inculpatului mafiot de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Judecătorul Iulian Dragomir dixit: „Am onoarea, excelenţă, să trăiţi, cu mare respect. Un minut cu un prieten al domniei voastre şi al naşului domniei voastre(Moldovan, de la CSAT, n.m.). Nu sunt prietenul naşului mai degrabă decât prietenul finului, pentru că suntem amândoi… unui naş comun al nostru”/S.B.: A, înţeles, am înţeles.”/ Iulian Dragomir: “Da, el e naşul nostru şi-n sufletul nostru”(Traian Băsescu, n.m.). La întrebările care-i Iuda şi cine-i Naşu’ nu-i greu de răspuns. Blejnar – Mai Marele Portocaliu peste Fiscul complet Portocaliu se adresa lui Băsescu, amical, cordial, ca-ntre interlopi ori mafioţi. Discutau încifrat.
Şi totuşi, înjurăturile lui Sorin Blejnar parcă sunt rupte din limbajul trivial al lui Traian Băsescu. Cel cu băgaţi-aş şi aceeaşi persoană cu fostul ministru al Transporturilor, care li s-a adresat greviştilor din transporturi că în loc să le mărească salariile le dă… organul acela pe care-l poartă în nădragii lui. De fost vaporean. Şi, adesea, Birjar Portocaliu. Cum e şi Blejnar!
P.S. Măcar Elena Udrea nu vorbeşte spurcat, chiar dacă se rujează şi poartă genţi cu preţuri exorbitante. Nu ca toţi portocaliii care fură şi înjură!
Ion Predoşanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here