ABUZ! O familie din Cloșani, luată de pe stradă cu poliția și băgată într-un centru de carantină din Târgu-Jiu!

8451

Doi membrii ai familiei Luca din Cloșani, comuna Padeș, se află de joi într-un centru de carantină din Târgu-Jiu, după ce au fost ridicați azi cu poliția de la domiciliu. Asta, pe motiv că respectivii nu ar fi stat izolați acasă, după ce, băiatul cel mic al familiei Luca a revenit în țară din Italia. De altfel, Cătălin Luca s-a izolat în locuința situată în aceiași curte, la o distanță de aproximativ 25 de metri de părinți și de fratele mai mare.

Cătălin Luca a revenit acasă sâmbătă, 16 mai, ora 10.00. Tatăl tânărului și fratele său nu s-au izolat la domiciliu, deoarece spun că locuiesc într-o altă casă, în aceiași curte, și susțin că nu au fost înștiințați astfel de autorități, mai exact de primărie și poliție. De altfel, seniorul Luca Constantin, spune că a văzut de mai multe ori polițista din sat, venind la domiciliu său să vadă dacă tânărul revenit din străinătate este izolat la domiciliu. Niciodată, susține seniorul, agenta care venea la poartă și discuta de la distanță cu tânărul izolat, nu le-ar fi spus părinților acestuia, ori fratelui, că trebuie și ei să se izoleze.

,,În cazul meu și al fiului cel mare s-a făcut un abuz! Am fost luați astăzi, până în ora 11.00, cu poliția, și băgați, ca niște infractori, în izoletă, și aduși cu hainele de pe noi în centrul de carantină. Suntem cazați la Hotel Rais, unde eu și fiul cel mare împărțim o cameră. Nu avem pijamale, haine de schimb, săpun, pastă de dinți… Am fost lăsat doar să mă spăl pe picioare înainte de a fi ridicat și dus la Târgu-Jiu, spunându-mi-se inițial că voi fi dus doar să dau o declarație și să fac un test. Am fost asigurat că voi fi adus înapoi la domiciliu. În schimb, am fost carantinat și eu și fiul de 25 de ani, cu hainele de pe noi, fără să ni se facă test, în timp ce soția a fost izolată la domiciliu, împreună cu fiul cel mic. Mi s-a transmis că voi fi amendat și voi plăti carantină 300 de lei pe zi de persoană, adică 600 de lei, eu și fiul, zilnic”, a spus Constantin Luca.

Omul spune că nu are cu ce să plătească carantina, că s-a înregistrat un abuz cras în cazul său, că polițiștii din comună împreună cu reprezentanții autorităților locale din Padeș nu i-au informat, nici măcar telefonic, ce trebuie să facă când revine fiul din străinătate, motiv care s-a ajuns la această situație ingrată.

,,Plătesc de o viață taxe și impozite, dar nu mi-a fost dat să văd la poarta mea atâtea mașini de poliție câte am văzut astăzi. Atâția polițiști care veneau să mă ridice, pe mine, un om care nu am fost informat ce să facă întro situație de criză. Am cazierul nepătat, nu am făcut rău la nimeni, sunt cunoscut în comunitate, sunt un om simplu dar acum am fost făcut de rușine la tot satul pentru că primăria nu m-a anunțat ce să fac, nu m-a ajutat, dimpotrivă, m-a băgat la apă. Sunt șocat că polițista nu le-a explicat superiorilor că nu ne-a spus și nou, părinților, că și noi trebuie să ne izolăm cu copilul, 14 zile. Dacă eram anunțat și nu respectam legea aveau tot dreptul să mă amendeze și să suport consecințele legii dar nu așa cum am ajuns”, a spus cetățeanul în vârstă de 50 de ani. Omul lucrează în construcții și nu știe cum va fi motivat la locul de muncă, considerând că este un pas să își piardă locul de muncă, atât el cât și fiul acestuia.

,,Ambilor ni s-a pătat obrazul! Nu mai pot scoate capul în lume, unii spun probabil că am comis vreo faptă penală de m-au ridicat așa de acasă ca pe un infractor. Jenant. Rușine autorităților locale din Padeș care nu ne-au spus un cuvânt”, a completat localnicul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here