ABUZ! Angajații SGA Gorj construiesc pensiunea directorului Buduran, la Rânca, în timp ce sunt pontați fictiv la serviciu!

5189

Câțiva angajați ai Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Gorj lucrează de ceva vreme la construirea pensiunii șefului lor, Alexandru Buduran, la Rânca, în timp ce figurează ca fiind prezenți la locurile de muncă în cadrul formațiilor de lucru de pe cursurile apelor din județ. Apucăturile de baron au fost preluate de Buduran de la Dumitru Leuștean, primarul orașului Novaci, cel care l-a susținut pentru a ocupa funcția de șef al SGA Gorj, până la organizarea unui concurs care nu se mai organizează de mai bine de 10 luni.

Potrivit unor surse, șapte muncitori din cadrul SGA Gorj, structură a Administrației Naționale ”Apele Române”, au fost surprinși, luni, 5 octombrie a.c., de către inspectori de muncă din cadrul ITM Gorj și de o echipă de jandarmi, în timp ce munceau la imobilul din lemn pe care șeful lor, Alexandru Buduran, îl construiește în stațiunea montană Rânca.
Aceleași surse susțin că muncitorii folosiți la construirea pensiunii erau pontați fictiv ca efectuând serviciul la formațiile de lucru ale SGA. Conform declarației de avere, Alexandru Buduran nu deține niciun teren la Rânca, însă cel pe care se construiește pensiunea, chiar la intrarea în stațiune, a fost concesionat. Din primele informații se pare că, mai mulți muncitori, din cei 85, care sunt angajați ai SGA Gorj s-au perindat în ultimele luni pe la pensiunea lui Buduran de la Rânca, în funcție de stadiul lucrărilor și priceperea fiecăruia dintre aceștia.Alexandru Buduran a fost informatician, lider al sindicatului din cadrul Serviciului de Gospodărire a Apelor (SGA) Gorj și, ulterior, șef al Compartimentului administrativ și a preluat conducerea instituției, începând de la data de 2 decembrie 2019, susținut fiind de către prim-vicepreședintele PNL Gorj, Dumitru Leuștean, primarul orașului Novaci.Inițial, s-a anunțat public că Buduran ocupă funcția până la organizarea unui concurs, însă de mai bine de zece luni acel concurs nu a mai avut loc.
George Constantin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here