Absurd! Cei mai mici elevi ai Școlii Gimnaziale ,,Gheorghe Tătărescu” din Târgu-Jiu, plimbați printre tomberoane

6494

Decizie cel puțin absurdă a conducerii Școlii Gimnaziale ”Gheorghe Tătărescu” din Târgu Jiu, în privința elevilor de la clasa zero ai unității de învățământ. De aproape o lună, prin decizia directoarei Luminița Niculescu, elevii de la clasa zero intră în unitatea de învățământ pe ușa din față, dar sunt scoși, la finalul orelor, pe ușa din spate. În mod absurd, elevii trec printre tomberoanele pline ale școlii, asta deoarece directoarea, care a picat concursul pentru funcție, a considerat că astfel diminuează aglomerația de la finalul cursurilor. Părinții intra astfel prin spate în curtea școlii ca să își ia copiii, când aceștia au interdicție să intre în incinta unității, pentru normele Covid.
La Școală Gimnazială nr.1 Târgu Jiu sunt patru clase de pregătitoare. Practic, în jur de 90 de elevi intră, de o lună, pe ușa din față a școlii, dar ies prin spatele unității, pentru că așa vrea directoarea. Părinții sunt revoltați când văd că își scot copiii printre gunoaie, în timp ce pe ușa utilizată pentru ieșire atârnă cârpele femeilor de serviciu ori mopurile puse la uscat. Copiii fac slalom printre gurile de canal și tomberoanele așezate în așa fel încât să poată trece printre ele elevii și părinții. Aparținătorii nu își explică de ce doar pentru copiii lor s-a luat aceasta decizie care ar fi în contradicție cu legea și normele de igienă impuse de către DSP. Cu toate acestea, directoarea le-ar fi explicat părinților că preferă ca doar acești elevi să iasă prin spate pentru a se evita aglomerația de la ora 11.00.
Această decizie de a scoate elevii printre tomberoane nu a fost discutată nici cu învățătorii, nici cu părinții și nici măcar în Consiliul de Administrație al școlii. Evident că măsura nu a fost comunicată Inspectoratului Școlar Gorj, decizia fiind clar un abuz din partea celei care trebuie să părăsească la finalul acestei luni scaunul în care a fost numită cu delegație pe 1 septembrie.
A.STOICA

5 COMENTARII

  1. Ce pretenții aveți de la ea ca manager dacă nu a fost în stare să ia concursul pentru directori?? De când a pus-o PNL în funcție nu a făcut nimic pentru școală și copii, doar atât poate ea. Vrea doar funcții, fără să citească și să învețe nimic!

  2. Directori ținuți în brate de clasa politica. Nu au tangență nici cu știința de carte, nici cu bunul simț. De respect, ce să mai vorbim.
    Nu e absurd, e jenant. E jenant sa nu bagi în seamă legile și să fii stăpân pe plantație și, culmea, să fii și susținut pentru funcție.

  3. Sper să văd ceva face noua directoare?
    La ”vorbe” este prima în loja teatrului banal de comedie. Din câte știu eu nici cea care a fost și nici cea care va fi o să facă ceva pentru ca școala să fie una de merit?. Dintre o ”batoză” și o ”viforniță” aș alege o ”bufniță”.

  4. Păcat că se aruncă cu noroi in oamenii competenți și capabili ,demni de a aduce stima și prestigiu acestei școli.Doamna director a repartizat corect ieșirea elevilor pt a fluidiza și evită aglomerarea elevilor și părinților în orele de vârf.Persoanele frustrate și neîmplinite au timp de răutăți decăzând atât de mult încât au ajuns să caute mărul discordiei în căletile și mopurile personalului auxiliar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here