Absolvenţii preferă cardurile bancare pentru încasarea şomajului

332

Elevii din anul terminal care nu au avut încheiată situaţia la toate materiile şi au susţinut recent corigenţele, promovându-le pot beneficia şi ei de indemnizaţie de şomaj, având la dispoziţie 60 de zile pentru a se înscrie la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj. Până acum, din zecile de absolvenţi care deja au intrat la plată pentru încasarea indemnizaţiei de şomaj pe o perioadă de 6 luni de zile, majoritatea au optat pentru carduri şi nu viramente poştale.

Chiar dacă data de 2 august a fost ultima zi în care absolvenţii de liceu din acest an au mai putut depune la AJOFM Gorj actele pentru primirea indemnizaţiei de şomaj, pot exista şi excepţii, în sensul că liceenii care au avut de susţinut corigenţe şi le-au promovat, au la dispoziţie de acum 60 de zile pentru înscrierea în baza de date a AJOFM pentru obţinerea indemnizaţiei de şomaj. “Ei trebuie să se prezinte la noi cu o adeverinţă de absolvire a liceului, cu buletinul, certificatul de naştere şi cu adeverinţă de la medicul de familie. Odată luaţi în evidenţă, vor primi un ajutor financiar de 250 de lei lunar, timp de şase luni de zile. Până acum, avem 74 de absolvenţi care deja primesc indemnizaţii de şomaj. Dintre aceştia, 60 au ales să încaseze şomajul prin card, noi având protocoale încheiate cu mai multe instituţii bancare. Atunci când vin la noi, le oferim posibilitatea de a alege modul de primire a ajutorului lunar financiar, încercând să-i atragem să opteze pentru carduri, în acest sens reducându-se şi cheltuielile de trimitere a banilor prin mandat poştal”, a declarat Ana-Maria Niculescu, director adjunct în cadrul AJOFM Gorj.
Absolvenţii care se înscriu în baza de date a instituţiei judeţene, primesc nu doar ajutorul lunar de 250 de lei, ci şi sprijin din partea consilierilor AJOFM în căutarea unui loc de muncă, informare, consiliere şi pregătire profesională gratuită.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here