Absolvenţii gorjeni, prezenţi la Bursa locurilor de muncă

365

bursa absolventiPeste 300 de absolvenţi ai unităţilor de învăţământ din promoţia 2010 aflaţi în căutarea unui loc de muncă au fost prezenţi vineri, 24 septembrie, la Casa de Cultură a Sindicatelor din municipiul Târgu-Jiu. Acolo, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj a organizat ediţia 2010 a Bursei locurilor de muncă pentru Absolvenţi.

Succes minim la Gorj pentru ediţia din acest an a Bursei locurilor de muncă pentru Absolvenţi. Deşi în evidenţele AJOFM Gorj figurau peste 2.00 de absolvenţi ai promoţiei 2010 care nu au un loc de muncă, la evenimentul de vineri s-au prezentat doar 360. „În baza de date avem peste două mii de absolvenţi care nu au un loc de muncă. Speram ca în acest an măcar o bună parte dintre ei să-şi găsească un job datorită acestei burse. Totuşi, la bursă nu au venit decât trei sute şaizeci de absolvenţi, dintre care trei sute patruzeci au fost absolvenţi de promoţie 2010”, a declarat Ana-Maria Niculescu, purtător de cuvânt al AJOFM Gorj.

Pe durata desfăşurării bursei, au fost angajaţi 15 absolvenţi după ce au fost evaluaţi de angajatori. Dintre cei 15, cinci erau cu studii superioare, iar cei zece au fost încadraţi pe posturi de vânzători, lăcătuşi mecanici şi gestionari. De asemenea, tot vineri, un număr de 268 de absolvenţi prezenţi al bursă au fost selectaţi de către angajatori în vederea încadrării pe piaţa gorjeană a muncii.

34 de angajatori prezenţi

De la începutul acestei luni şi până joi, reprezentanţii Agenţiei contactaseră spre prezentare la Casa de Cultură a Sindicatelor circa 100 de angajatori din judeţ cu oferte de muncă în mai multe domenii cum ar fi construcţii, asigurări, servicii. Din păcate, în urma anunţurilor făcute de AJOFM Gorj, din cei 100 de angajatori doar 32 au fost prezenţi la eveniment. Aceştia au venit cu ofertă de 402 locuri de muncă.

Anul trecut, Bursa locurilor de muncă pentru Absolvenţi a avut cam acelaşi succes în rândul absolvenţilor. Treizeci şi patru de agenţi economici s-au prezentat cu un număr de 341 de oferte de job-uri. Participanţii din rândul absolvenţilor au fost în număr de peste 430, din care 145 au fost selectaţi în vederea încadrării. „La o lună după încheierea bursei, din cei selectaţi spre a avea un loc de muncă, un număr de o sută doisprezece absolvenţi au fost angajaţi, iar alţi treisprezece şi-au ocupat posturile pe loc, în timpul desfăşurării bursei”, a mai spus Ana-Maria Niculescu. Aceasta a mai spus că tot peste o lună, AJOFM Gorj va prezenta o situaţie cu numărul absolvenţilor promoţiei 2010 care au fost vineri selectaţi în vederea încadrării în muncă.

Conform datelor furnizate de AJOFM Gorj, la ora actuală, la nivelul judeţului Gorj sunt înregistraţi un număr de 16.383 de şomeri indemnizaţi şi neindemnizaţi, rata şomajului ajungând la pragul de 10,89%.

Izabella Molnar

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here