Absolvenţii gorjeni, aşteptaţi la Bursa locurilor de muncă

358

bursa facuta de mineAbsolvenţii unităţilor de învăţământ din promoţia 2010 aflaţi în căutarea unui loc de muncă sunt aşteptaţi astăzi la Casa de Cultură a Sindicatelor, începând cu ora 09:00. Acolo, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj organizează, astăzi, Bursa locurilor de muncă pentru Absolvenţi.

Peste două mii de absolvenţi gorjeni din promoţia 2010 ai unităţilor de învăţământ se pot prezenta cu un CV în faţa angajatorilor prezenţi la ediţia din acest an a Bursei locurilor de muncă pentru Absolvenţi. „În baza de date avem peste două mii de absolvenţi care nu au un loc de muncă. Sperăm ca în acest an ei să-şi găsească un job datorită acestei burse”, a declarat Ana-Maria Niculescu, purtător de cuvânt al AJOFM Gorj.

De la începutul acestei luni şi până ieri, reprezentanţii Agenţiei contactaseră spre prezentare la Casa de Cultură a Sindicatelor circa 100 de angajatori din judeţ cu oferte de muncă în mai multe domenii cum ar fi construcţii, asigurări, servicii. Din păcate, în urma anunţurilor făcute de AJOFM Gorj, din cei 100 de angajatori, doar 40 şi-au confirmat prezenţa la eveniment.

Anul trecut, Bursa locurilor de muncă pentru Absolvenţi a avut succes în rândul absolvenţilor. Treizeci şi doi de agenţi economici s-au prezentat cu un număr de 341 de oferte de job-uri. Participanţii din rândul absolvenţilor au fost în număr de peste 430, din care 145 au fost selectaţi în vederea încadrării. „La o lună după încheierea bursei, din cei selectaţi spre a avea un loc de muncă, un număr de o sută doisprezece absolvenţi au fost angajaţi, iar alţi treisprezece şi-au ocupat posturile pe loc, în timpul desfăşurării bursei”, a mai spus Ana-Maria Niculescu.

Conform datelor furnizate de AJOFM Gorj, la ora actuală, la nivelul judeţului Gorj sunt înregistraţi un număr de 16.383 de şomeri indemnizaţi şi neindemnizaţi, rata şomajului ajungând la pragul de 10,89%.

Izabella Molnar

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here