Absolvenții de liceu au termen până luni să se înscrie în evidențele AJOFM Gorj

447

Conducerea Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Gorj anunță faptul că luni, 27 iulie, expiră termenul până la care absolvenții de liceu din județ se mai pot înregistra în evidențele instituției. Tinerii gorjeni au avut la dispoziție o perioadă de 60 de zile pentru a face acest lucru.

,,Reamintim absolvenților promoția 2020 faptul că, în termen de 60 de zile de la absolvire, sunt aşteptaţi să se înregistreze în evidenţa AJOFM Gorj pentru a beneficia de servicii personalizate în vederea integrării pe piaţa forţei de muncă. Precizăm că înregistrarea ca persoană aflată în căutarea unui loc de muncă este o etapă prealabilă și obligatorie în vederea obținerii facilităților acordate potrivit Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă. Astfel, absolvenţii instituțiilor de învățământ care se înregistrează în evidenţele agenţiilor pentru ocuparea forței de muncă în raza cărora își au domiciliul, beneficiază de servicii de informare şi consiliere profesională, medierea muncii, servicii gratuite de formare profesională, precum și de facilități financiare”, a declarat Diana Văduva, purtătorul de cuvânt al AJOFM Gorj.
Actele necesare pentru înregistrarea absolvenților în evidenţele agenţiilor teritoriale ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, sunt: actul de identitate; actul de studii sau adeverinţa din care să rezulte data absolvirii. Prin absolvent al unei instituţii de învăţământ se înţelege persoana care a obţinut o diplomă sau un certificat de studii, în condiţiile legii, în una dintre instituţiile de învăţământ gimnazial, profesional, special, liceal, postliceal sau superior, de stat ori particular, autorizat sau acreditat în condiţiile legii.
Absolvenţii de liceu, indiferent dacă au promovat sau nu examenul de Bacalaureat, sunt așteptați să se înregistreze în evidența AJOFM Gorj până luni, 27 iulie 2020, inclusiv. Elevii care nu au situaţia școlară încheiată la toate materiile, se pot înregistra în evidențele agenției în termen de 60 de zile de la data promovării examenului de corigență, data înscrisă în adeverinţa eliberată de instituţia de învăţământ.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here