Absolvenţii de liceu au intrat în febra examenului de Bacalaureat

354

Liceenii din toată ţara au intrat de ieri în febra examenului de Bacalaureat. Săptămâna aceasta, ei vor susţine proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română.

Sesiunea iunie – iulie a examenului de Bacalaureat a debutat, ieri, cu proba orală la limba română, probă ce se va desfăşura pe durata a trei zile, în perioada 8 – 10 iunie. Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj, la nivelul judeţului nostru, în vederea susţinerii acestei probe s-au înscris 3909 absolvenţi de liceu. Candidaţii ale căror competenţe lingvistice de comunicare orală în limba română au fost evaluate ieri au spus că subiectele au fost uşoare, în general probele scrise fiind cele care le dau emoţii, nu cele orale. ,,A fost foarte ușor. Tot ceea ce trebuie să faci este să ai încredere în tine, să fii relaxat și degajat. Am avut un fragment dintr-un jurnal. Cel mai frică îmi este de proba scrisă la matematică, competențele nu sunt grele”, a spus unul dintre candidaţii care au susţinut, ieri, proba orală la limbă română la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu”. Această va fi urmată, în perioada 15 – 19 iunie, de proba de evaluare a competenţelor digitale, la care s-au înscris 3835 de candidaţi din Gorj, iar în perioada 22 – 26 iunie de proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, la care s-au înscris 3807 candidaţi.

bac (1)Probele scrise încep pe 29 iunie
Probele scrise vor debuta pe 29 iunie. La prima probă scrisă, cea la Limba română, s-au înscris 4158 de candidaţi. Proba obligatorie a profilului este programată pe 1 iulie şi ar urma să fie susţinută de 4172 de candidaţi; 3306 dintre aceştia vor da examen la Matematică, iar 866 la Istorie. În data de 3 iulie se va desfăşura proba la alegere a profilului şi specializării din cadrul examenului de Bacalaureat, la care s-au înscris circa 4500 de absolvenţi de liceu. 223 dintre aceştia au ales să susţină examenul la Fizică, 125 la Chimie, 2374 la Biologie, 22 la Filozofie, 156 la Informatică, 1550 la Geografie, 10 la Logică, 23 la Psihologie şi 20 la Sociologie. În total, anul acesta, în vederea susţinerii examenului de Bacalaureat în sesiunea iunie-iulie, s-au înscris peste 5000 de candidaţi din judeţul Gorj, 676 dintre aceştia fiind absolvenţi din promoţiile anterioare.

Primele rezultate, afişate pe 6 iulie
Primele rezultate ale examenului de Bacalaureat vor fi afişate pe 6 iulie, până la ora 12.00; în intervalul orar 12.00 – 16.00, candidaţii nemulţumiţi de notele obţinute vor putea depune contestaţii. Rezultatele finale ale Bacalaureatului vor fi afişate în cursul zilei de 10 iulie.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here