Absolvenţii de la CNTV au spus adio anilor de liceu

967

Absolvenţii claselor a XII-a de la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” şi-au luat adio de la viaţa de licean în cadrul unei emoţionante ceremonii ce a avut loc miercuri seara, în incinta Sălii Sporturilor din municipiul Târgu-Jiu.

Sala Sporturilor din Târgu-Jiu s-a dovedit a fi neîncăpătoare pentru părinţii şi prietenii elevilor de clasa a XII-a, veniţi să-i vadă spunând adio anilor de liceu. „A devenit o tradiţie ca la sfârşit de mai Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” să-şi sărbătorească absolvenţii. Astăzi, o nouă generaţie finalizează un ciclu de studii, finalizează o perioadă de viaţă. Sper să nu uite niciodată anii de liceu, sper să nu uite unde au învăţat”, a spus Dorin Taşcău, directorul CNTV.

Picture 121Ceremonia a debutat cu intonarea imnului absolventului „Gaudeamus Igitur” şi a imnului CNTV. Îmbrăcaţi în robe şi purtând toci, absolvenţii promoţiei 2014 a Colegiului Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu-Jiu le-au predat apoi ştafeta colegilor de clasa a XI-a, sfătuindu-i să muncească şi să înveţe, dar să se şi distreze. Cheia şi sabia liceului au fost înmânate anul acesta elevului Dumitru Călugăru. „Din punctul meu de vedere, cPicture 082heia liceului simbolizează cheia către poarta deschisă spre cunoaştere, spre educaţie şi spre cultură şi a devenit un simbol al valorilor pe care şcoala românească le promovează şi care ne fac mândri de elevii noştri. Anul viitor voi înmâna şi eu această cheie şi această sabie a liceului, asigurând astfel succesiunea generaţilor în această prestigioasă instituţie de învăţământ.

Picture 085Am încercat zilele acestea să mă pun în pielea absolvenţilor clasei a XII-a; este foarte dificil. (…) Le urez mult succes la examenul de bacalaureat şi să obţină notele pe care le doresc, aşa cum elevii din „Tudor” întotdeauna au făcut-o”, a spus Dumitru Călugăru. Diriginţii celor opt clase a XII-a din cadrul Colegiului Naţional „Tudor Vladimirescu” au luat, rând pe rând, cuvântul, felicitându-şi elevii. Fiecare „elev pandur” a primit din partea dirigintelui său câte un Însemn de Excelenţă pentru „socotinţa şi voinţa de a ridica, prin puterea minţii şi a sufletului, renumele acestui lăcaş de învăţământ”.

Picture 174Printre diriginţii care şi-au luat „La revedere” la elevii pe care i-au îndrumat timp de patru ani s-a numărat şi profesorul Elena Roată. „Din patru în patru ani sunt emoţii uriaşe. E o altă generaţie, o generaţie minunată, cu care am construit atâtea. Au lăsat o urmă în viaţa oamenilor. Le mulţumesc mult colegilor mei, părinţilor care ne-au dat asemenea copii. Să aibă grijă de ei, să aibă sănătate şi noroc în viaţă”, a spus aceasta. Ceremonia de absolvire s-a încheiat cu tradiţionala aruncare în aer a tocilor.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here