Absenţi şi eliminaţi la a doua probă scrisă a Bacalaureatului

327

Absolvenţii de liceu din judeţul Gorj au susţinut ieri cea de-a doua probă scrisă din cadrul examenului de Bacalaureat. Incidentele nu au lipsit nici la această probă, trei candidaţi fiind eliminaţi din examen după ce au fost prinşi încercând să copieze. Alţi peste 240 dintre candidaţii înscrişi nu s-au prezentat la examen.

Probele scrise ale examenului de Bacalaureat au început luni, când candidaţii au susţinut proba scrisă la Limba şi literatura română. Miercuri, absolvenţii claselor a XII-a au susţinut proba obligatorie a profilului. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj au anunţat că la această probă s-au prezentat 3.877 dintre cei 4.119 candidaţi înscrişi, înregistrându-se un număr de 242 de absenţi. Nici această probă nu a fost lipsită de incidente, trei candidaţi, doi de la Colegiul Tehnic “Ion Mincu” şi unul de la Liceul Tehnologic Turceni, fiind eliminaţi din examen după ce au fost prinşi încercând să copieze. Aceştia se alătură celor doi candidaţi eliminaţi luni de la Bacalaureat şi care trebuie să aştepte până în toamna anului viitor pentru a putea susţine din nou examenul.

Picture 210Subiecte accesibile
În funcţie de profilul şi de specializarea absolvită, la proba obligatorie a profilului, candidaţii au putut opta pentru Matematică sau Istorie. Mai exact, elevii de la real, tehnologic, militar şi pedagogic au susţinut examenul la Matematică, iar absolvenţii de la uman şi de la filiera vocaţională au dat examen la Istorie. La Matematică, subiectele au fost diferenţiate în funcţie de profilul studiilor liceale absolvite de candidaţi, în timp ce la Istorie toţi candidaţii au avut de rezolvat aceleaşi subiecte. Cei care au susţinut examenul la Matematică au spus că subiectele au fost mai uşoare decât se aşteptau. “Am susţinut proba la matematică – M1. Subiectele au fost accesibile, mai uşor decât ne-am aşteptat. Am stat, am fost atentă, m-am verificat…sper să fie de bine. Sper să iau o notă apropiată de 10”, a spus o elevă. “A fost foarte simplu. Nu mă aşteptam, dar chiar nu a fost niciun subiect care să mă pună în dificultate. Sper să iau 10”, a spus o altă candidată. Nici cei care au susţinut proba obligatorie la Istorie nu s-au plâns că subiectele ar fi fost prea grele.
“Pentru mine au fost destul de simple (n.r. subiectele), având în vedere că am învăţat. Am nimerit mai uşor decât ne aşteptam. Sincer, mă aşteptam ca al treilea subiect, care cuprindea un subiect, să fie cel mai greu, dar mie mi s-a părut cel mai simplu. Ultimele subpuncte de la primele două subiecte au fost mai dificile; trebuia să scrii câte ceva din majoritatea capitolele”, a spus o elevă care a dat BAC-ul la această disciplină.

Ultima probă scrisă va avea loc vineri
Vineri, 4 iulie, este programată ultima probă scrisă a Bacalaureatului, proba la alegere a profilului şi specializării, în cadrul căreia absolvenţii de liceu vor putea susţine examenul la geografie, biologie, chimie, fizică, economie, informatică, sociologie, filosofie, logică sau psihologie.
Primele rezultate vor fi afişate în data de 7 iulie, până în ora 12:00. În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţii (între orele 12:00 – 16:00), care vor fi soluţionate în perioada 8 – 10 iulie. Rezultatele finale vor fi anunţate pe 11 iulie.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here