ABC Gorj: Camere implantabile pentru bolnavii de cancer

938

Veste bună pentru pacienții oncologici din Gorj. Asociația Bolnavilor de Cancer (ABC) Gorj a reușit achiziționarea a 30 de porturi implantabile, dispozitive ce permit administrarea repetată şi pe o lungă perioadă a tratamentului chimioterapeutic.
„Timp de un an, ABC Gorj a căutat soluții și sponsorizări, ba chiar a încercat luni la rând accesarea programului Kaufland Start ONG, dar fără succes. Într-o ultimă încercare disperată, ABC Gorj a contactat președintele Consiliului Județean, care și-a arătat întreagă disponibilitate pentru a pune în practică acest proiect, înțelegând beneficiile pe care aceste dispozitive medicale le vor aduce în viețile pacienților. Datorită implicării active a președintelui Consiliului Județean și a managerului Spitalului Județean de Urgență Gorj, au fost deja achiziționate nu mai puțin de 30 de porturi implantabile”, a anunțat Rozalia Doina Lorincz, președintele Asociației Bolnavilor de Cancer Gorj.
Aceste dispozitive medicale vor fi implantate pacienților de către medici chirurgi specializați din cadrul Spitalului Județean de Urgență Gorj, în mod gratuit, oferindu-le bolnavilor o modalitate mai ușoară și mai puțin dureroasă de a primi tratamente cu citostatice injectabile.
Astfel, dr. Marian Diaconescu, medic specialist chirurgie generală, și dr. Virginia Armega, medic specialist ATI, de la SJU Târgu Jiu, vor fi responsabili de implantarea camerelor proaspăt achiziționate pentru tratamentul bolnavilor oncologici.
Implantarea porturilor va elimina necesitatea cateterelor intravenoase repetate, reducând semnificativ disconfortul și riscul de infecții.
„Această achiziție a adus deja speranță pacienților noștri și le oferă posibilitatea unei experiențe mai demne și mai confortabile în timpul tratamentului. Porturile implantabile vor fi implantate treptat, în funcție de oportunitate și la indicațiile medicului oncolog curant”, a mai precizat președinta ABC Gorj, menționând că implementarea acestui proiect va îmbunătăți semnificativ calitatea vieții pacienților oncologici din Gorj.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here