A zecea victorie a sezonului pentru baschetbaliști

1101

CSM Târgu Jiu a reușit să se impună, în premieră, pe terenul formației CSM Focșani. Trupa gorjeană a câștigat restanța din etapa a 27-a, scor 71-83 (19-20, 21-26, 21-19, 10-18). A fost cel mai bun meci pentru Carl Dylan în maioul alb-albastru. De altfel, pivotul american a terminat jocul cu cele mai multe puncte marcate pentru oaspeți, 21. Jucătorul de peste ocean, care a adăugat și 9 recuperări, a fost secondat de alți doi coechipieri. Malik Morgan a contribuit cu 18 puncte, iar Kendarrius Hamilton cu 15. Dintre jucătorii gorjeni au evoluat Octavian Ilie (12,57 minute, 1 punct și 2 pase decisive) Andrei Bărăgan (8,23 minute, 1 punct) și Răzvan Pavel (1,58 minute). Antrenorul Claudiu Alionescu a spus, după partidă, că jucătorii au respectat întocmai planul de joc, iar, față de înfrângerea de la Constanța, echipa a evoluat mult mai bine din punct de vedere colectiv. „O victorie importantă şi muncită pentru noi. Aşa cum spuneam înainte de meci, apărarea este cheia jocului. Vreau să-i felicit pe jucători pentru efortul depus astăzi, în special în ultimul sfert. Din punct de vedere ofensiv, am plimbat mingea mult mai bine colectiv, drept dovadă sunt cele 16 assisturi şi cele 83 de puncte marcate, în condiţiile în care nu am excelat deloc la aruncările de 3 puncte. Cu această victorie ne-am consolidat poziţia în clasament, după un succes într-o sală, aşa cum spuneam, foarte grea, unde se câştigă greu. Ne bucurăm şi pentru că este prima noastră victorie la Focşani în trei ani de CSM. Nu în ultimul rând, aş vrea să mulţumesc echipei din Focşani şi domnului antrenor Petruţ pentru că au acceptat amânarea meciului în condiţiile în care noi, la momentul acela, nu puteam alinia, un roster complet”, a precizat tehnicianul gorjean.
CSM Târgu Jiu: Carl Dylan 21p, Andrei Bărăgan 1p, Brandon Sly 5p, Kendarrius Hamilton 15p, Porter Troupe 8p, Ahmed Bashir 4p, Titus Nicoară 8p, George Pavel, Camil Berculescu, Andrei Gheorghe 2p, Malik Morgan 18p, Octavian Ilie 1p. Antrenor principal: Claudiu Alionescu. Antrenor secund: Alexandru Gliga.
În ultima etapă a sezonului regulat, CSM o întâlnește, pe 29 aprilie, pe Steaua Bucureşti. Meciul se va juca la Târgu-Jiu.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here