A vrut curent gratis și s-a ales cu amendă penală

1007

Un târgujian a fost condamnat pentru furt de energie electrică. Bărbatul a fost depistat folosind o instalație cu ajutorul căreia energia electrică nu mai era contorizată.
„În temeiul art. 228 alin. (1) şi (3) Cod penal, condamnă pe inculpatul B.N., la pedeapsa amenzii penale de 2.700 lei, (determinată prin înmulțirea a 180 zile-amendă cu suma de 15 lei, corespunzătoare unei zile-amendă) pentru săvârşirea infracţiunii de furt, pedeapsă ce se va executa conform art. 559 Cod procedură penală.
În baza art. 92 alin. (2) din Legea nr. 123/2012, condamnă inculpatul la pedeapsa amenzii penale de 2.700 lei, (determinată prin înmulțirea a 180 zile-amendă cu suma de 15 lei, corespunzătoare unei zile-amendă) pentru săvârşirea infracţiunii de executare sau folosire de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la rețea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare, pedeapsă ce se va executa conform art. 559 Cod procedură penală.
În baza art. 38 alin. (2) Cod penal rap. la art. 39 alin. (1) lit. c) Cod penal, contopeşte pedepsele ante-menţionate şi aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea, respectiv pedeapsa amenzii penale în cuantum de 2.700 lei, la care adaugă un spor de o treime din cealaltă pedeapsă cu amenda penală stabilită, respectiv 900 lei, urmând ca inculpatul să execute în final pedeapsa rezultantă a amenzii penale, în cuantum de 3.600 lei”, se arată în sentința Judecătoriei Târgu-Jiu.
Gorjeanul va trebui să achite amenda, astfel numărul zilelor-amendă neexecutate se înlocuiește cu un număr corespunzător de zile cu închisoarea.
Instanța a admis, în parte, acțiunea civilă formulată de Distribuţie Energie Oltenia, gorjeanul fiind obligat la plata către aceasta a sumei de 2.824,95 lei, cu titlu de daune materiale.
Sentința nu este definitivă.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here