A venit și victoria!

283

Trupa lui Bozo Rudic a reușit, în sfârșit, prima victorie de la sosirea tehnicianului sârb pe banca Energiei în Liga Națională de Handbal Masculin, CSM Ploiești cedând destul de greu la Târgu Jiu, scor 27-22.

Cele două echipe porneau cu stări de spirit diferite, ploieștenii aveau o serie bună în ultima vreme, cu trei victorii în ultimele patru partide, în vreme ce Energia încă nu cunoscuse gustul victoriei cu Rudic pe bancă. Prima repriză a fost una echilibrată, în care echipa gorjeană nu a reușit să se desprindă decisiv de o adversară destul de combatantă. Foști jucători ai Energiei, în perioade diferite, Antonaru, Dragnea și Mihoci și-au făcut destul de bine treaba pentru echipa ploieșteană, însă diferența de valoare dintre cele două loturi s-a făcut simțită în partea secundă a partidei. Ploieștenii au condus în două rânduri după reluare, în debutul reprizei secunde, dar Energia a găsit ușor drumul spre victorie, ajutată și de o evoluție de excepție a lui George Șelaru, care a închis buturile echipei gorjene în momente cheie ale întâlnirii. Încet, dar sigur, Energia a pus gol după gol pe tabelă și diferența dintre cele două echipe a crescut. Cu zece minute înainte de final, Energia avea pentru prima dată un avantaj de cinci goluri pe tabela de marcaj, ecart pe care l-a păstrat până la final.

Nemulțumiți de procentaje
În ciuda victoriei obținute, antrenorii Energiei nu au fost pe deplin mulțumiți de jocul echipei gorjene. Nici nu aveau cum, din moment ce atacul a fost din nou risipitor. Mai mult, secundul Sorin Bârză a subliniat la finalul întâlnirii că victoria a venit și cu o doză mai mică sau mai mare de noroc: „Adversarii din această seară trebuie felicitaţi. Au avut un parcurs foarte bun până acum şi eu recunosc că am avut şi un pic de noroc în acestă seară. Am avut în George Şelaru un portar în mare formă astăzi şi câţiva jucători care au jucat foarte bine per ansamblul jocului, dar am avut şi un număr foarte mare de greşeli neforţate şi un număr foarte mare de ratări. Avem un procentaj de vreo 43% pe atac, ceea ce pe viitor trebuie să schimbăm neapărat dacă vrem să câştigăm. Un procentaj care să îţi asigure o victorie este undeva la 55-60%. Meciul a fost unul foarte echilibrat, cu greşeli de ambele părţi cu un plus pentru noi pe poartă şi pe apărărare, unde practic s-a făcut diferenţa în acest meci. Poate au avut şi o cădere fizică, dar cred că atunci când am luat trei-patru goluri avans, au căzut şi psihic, nu doar fizic”, a declarat secundul lui Bozo Rudic.
Cu victoria obținută în fața echipei prahovene, Energia nu a făcut niciun salt în clasament, ocupă tot locul 12, dar s-a distanțat de ultimele două poziții și s-a apropiat la doar șase puncte de ocupanta locului 8, Potaissa Turda, echipă învinsă în etapa a XI-a la Vaslui cu scorul de 32-23.

selaru„Nu se poate spune că am câştigat singur meciul de azi, pentru că s-au dat 27 de goluri. Băieţii au jucat extraordinar. Din punctul meu de vedere Mădălin Ţuţu, din nou a făcut un meci bun, chiar dacă a mai şi ratat, dar este într-o formă extraordinară. A făcut bine că nu l-a lăsat pe Cristi Antonaru să închidă poarta şi astfel să-şi ia revanşa în faţa noastră. În atac echipa a făcut un joc destul de bun, chiar dacă au fost mai multe greşeli. Dar, decât ca la Timişoara unde am făcut mai puţine greşeli şi am luat bătaie, mai bine mai multe greşeli şi să câştigăm”, George Șelaru, portar Energia Târgu Jiu.

Energia Târgu Jiu – CSM Ploiești 27-22 (12-12)
Sala Sporturilor, Târgu Jiu, spectatori: 500
Energia: Șelaru (14 intervenții), Țenghea (3 intervenții) – Mledenciu (6), Țuțu (5), Chiruț (4), Tîrzioru (4), Iancu (2), Dediu (2), Nistor (1), Șoldănescu (1), Enache (1), Mănescu (1), Giotoiu, Stoica, Bejenariu, Păunică. Antrenor: Bozo Rudic.
CSM Ploiești: Antonaru, Szopka, Dumitru – Turcu (5), Dragnea (4), R. Farcaş (4), Mihoci (4), Tărâţă (2), Telepnev (1), Al. Farcaş (1), Botezatu (1), Rasic, Zamfir, Haoinaru, Stănciou, Capotă. Antrenor: Dragoş Dobrescu.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here