A venit iarna! La Rânca

562

Turiștii care au urcat week-end-ul acesta la Rânca au avut parte de o primă zăpadă așternută în această iarnă, încă de vineri ningând în zonă. Cei câțiva centimetri așternuți vineri au tot crescut până sâmbătă, când pârtia principală din stațiune a devenit albă, iar iubitorii zăpezii au putut să se bucure cu adevărat de prima ninsoare din acest sezon. Nu a fost vreme de schiat, dar pentru o bulgăreală a fost mai mult decât suficient. Au ajuns aici inclusiv turiști de pe litoral, pentru care ninsoarea a fost un adevărat miracol. „Suntem pentru câteva zile aici. De la Constanța am venit și este fenomenal că am prins o asemenea ninsoare. Pare că suntem în perioada Crăciunului la cum s-a albit totul. Am făcut și un prim om de zăpadă pe această iarnă, așa că pentru noi totul este frumos aici”, a spus o constănțeancă venită alături de alte prietene la Rânca.
Drumul de acces spre stațiune a fost curățat permanent de drumari care au intervenit cu utilaje ori de câte ori a fost nevoie. Chiar și șeful cabanierilor din stațiune, Constantin Pănescu, nu a găsit până acum motive să îi critice pe aceștia, așa cum o făcea în alte ierni.
E drept că deocamdată nici nu a fost viscol pentru ca problemele să fie mai mari, drumarii reușind la fiecare ninsoare să facă față intemperiilor, cu excepția perioadelor de viscol puternic. Șoferii ajunși în stațiune au fost surprinși de peisajul de care au avut parte aici, starea drumului interesându-i mai puțin atâta timp cât nu au fost probleme în trafic. „Am avut cauciucurile de iarnă, care oricum sunt obligatorii, și am ajuns fără probleme. E foarte frumos pentru că totul este alb și zăpada este proaspăt așternută. Pe drum s-a circulat bine. Am întâlnit chiar și utilaje care dădeau zăpada la o parte, ceea ce e foarte bine. Acum să vedem câtă zăpadă se strânge până la Crăciun, că aia ne interesează pentru că atunci vom mai reveni aici”, a spus unul dintre șoferii ajunși în stațiune la sfârșitul săptămânii.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here