A treia urmărire penală pentru primarul liberal Pavel

214

pavelMagistraţii Judecătoriei Târgu-Jiu au decis săptămâna trecută, pentru a treia oară anul acesta, într-un dosar în care intimat este primarul comunei Peştişani, Florin Pavel, să ceară procurorilor Parchetului Local, începerea urmăririi penale în cazul edilului local PNL. De data aceasta, Pavel, reales pentru a treia oară, primar în Peştişani, este urmărit penal pentru abuz în serviciu şi nerespectarea hotărârilor judecătoreşti, în aceiaşi situaţie mai aflându-se doi salariaţi ai instituţiei publice.

Nicolae Boboc, cetăţean al localităţii Frânceşti, aparţinând comunei Peştişani, este persoana care a atacat la Judecătoria Târgu-Jiu decizia procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu de neîncepere a urmăririi penale pentru Pavel Ion Florin, Cojocaru Marius Daniel şi pentru Coteţ Victor, referent agricol la Primăria Peştişani. De altfel Pavel şi Coteţ mai sunt urmăriţi penal şi într-un alt dosar iniţiat de localnicul Sergiu Mischie, iar Cojocaru şi Pavel în alt dosar, şi acesta retrimis Parchetului Local pentru începerea urmăririi penale.

2 ani la instanţă pentru punerea în executare a unei hotărâri

De data aceasta, motivul pentru care cei trei sunt urmăriţi penal, după soluţia dată săptămâna trecută de Judecătoria Târgu-Jiu, are la bază nepunerea în executare a unei hotărâri judecătoreşti. “Am terenuri pe raza comunei Peştişani, cam două hectare însumate, şi am tot insistat la facprimărie din anul 2006 să primesc titlurile de proprietate pentru ele. De fiecare dată am primit însă răspunsuri fără rost, motiv pentru care în 2008 m-am adresat instanţei de judecată cerând să oblige Comisia Locală a Primăriei Peştişani să îmi întocmească documentaţia necesară eliberării titlului de proprietate”, explică acum Nicolae Boboc. “Hotărârea a rămas definitivă în octombrie 2008, eu cerând şi daune cominatorii. Abia însă în decembrie 2012 de la Primăria Peştişani mi s-a eliberat titlul de proprietate cerut, pe o parte din terenuri. În 2011 m-am adresat însă Parchetului Local împotriva celor trei, pentru nerespectarea hotărârii judecătoreşti şi pentru abuz în serviciu. Cam în 2011, procurorii dau neînceperea urmăririi penale pentru cei trei, spunând că aceştia s-ar fi achitat de obligaţiile din hotărâre deşi nu era nimic adevărat. Eu am primit titlul câteva luni mai târziu. M-am adresat apoi iar Judecătoriei Târgu-Jiu, atacând ordonanţa procurorului ca săptămâna trecută să mi se dea câştig de cauză”, a completat Boboc.

Dosarul revine iar la Poliţia Teleşti

Deşi reclamantul se declară mulţumit de soluţia instanţei de judecată omul spune că bucuria sa va fi de scurtă durată, dacă ancheta se va realiza iar de poliţiştii din Teleşti. Asta deoarece primarul ar avea ceva influenţă în rândul agenţilor de poliţie de aici, motiv pentru care şi prima oară dosarul s-a bucurat de o propunere de neîncepere a urmăririi penale. În ce priveşte costurile, Boboc declară că cu banii pe care i-a cheltuit la instanţă şi-ar mai fi putut achiziţiona ceva terenuri în localitate, fără atâtea bătăi de cap. În ce îl priveşte pe edilul local, Florin Pavel, instituţia pe care o conduce a fost deja de două ori călcată de poliţişti asta în timp ce împotriva sa a început din 12 iunie 2012, a treia urmărire penală.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here