A treia oară! – Consilierii locali din Săcelu cer astăzi repunerea în funcţie a vicelui Tălău

157

primaria-saceluPentru a treia oară, consilierii locali din Săcelu, solicită într-o şedinţă de Consiliu Local mai multă decenţă şi vot pentru Vasile Tălău, fostul viceprimar al localităţii. De data aceasta propunerea privind proiectul de hotărâre pentru Tălău îi aparţine consilierului PNL, Vasile Gridan, şapte consilieri din unsprezece semnând deja propunerea liberalului.

Propunerea conţinând semnăturile celor şapte va fi depusă la Parchetul Novaci, care a început urmărirea penală a consilierilor locali din Săcelu.

Prefectura Gorj a transmis, la finalul lunii ianuarie, la patru dintre consilierii locali din Săcelu, dar şi la primarul localităţii Ion Voica şi la secretara instituţiei, Vasile Ofelia, părerea scrisă a Instituţiei Prefectului în legătură cu destituirea fostului viceprimar Gheorghe Dănăşel şi repunerea viitoare în locul acestuia, conform unei sentinţe civile definitive şi irevocabile, a lui Vasile Tălău. Prefectura consideră astfel schimbarea lui Dănăşel “oportună şi legal adoptată”, iar viitoarea repunere a lui Tălău ca fiind “oportună prin iniţierea unui alt proiect de către primarul comunei sau consilierii locali”, fapt care se va petrece chiar astăzi, la Săcelu, la ora 12.00.

Gridan: “Trebuie să respectăm legea”

PROIECT HOTARARE SACELUFlorin Jurebie şi Sabin Popescu au fost cei care, iniţial, au promovat câte un proiect de hotărâre pentru Tălău, iar acum Vasile Gridan a făcut acelaşi lucru. Demersul lui Gridan s-a bucurat de sprijinul a şapte consilieri: Florin Jurebie, Alexadru Sabin Popescu, Aurelian Lazăr, Gheorghe Şerbănete, Constantin Priescu, Ştefan Drăniceanu. Cei şapte au semnat în acest sens şi astăzi se aşteaptă ca ei să voteze deschis, nu secret, pentru repunerea lui Vasile Tălău pe funcţia de viceprimar. “Consider că cei care au semnat proiectul de hotărâre îşi vor respecta semnăturile şi prin votul lor proiectul de hotărâre va trece şi Vasile Tălău va fi repus, conform sentinţei civile, pe funcţia de viceprimar. Asta deoarece nimeni nu este mai presus de lege, indiferent de poziţia sa socială”, a declarat consilierul local, Vasile Gridan. Vasile Tălău este membru PSD, având funcţia de vicepreşedinte la organizaţia social-democrată din Săcelu. În ce priveşte o viitoare candidatură, Săcelu a fost oferit prin protocol PNL-ului.

Jurebie: “A treia oară va fi bine”

Consilierul Florin Jurebie susţine că de data aceasta Consiliul Local va trece acest proiect. “Fiind a treia încercare de intrare în legalitate cred că de data aceasta consilierii se vor gândi să respecte legea. Cred că acum proiectul va trece şi nu mă aştept la trădări”, a menţionat şi Jurebie.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here