A treia licitație pentru 2 kilometri de drum județean

507

Consiliul Județean Gorj a scos la licitație, pentru a treia oară, reabilitarea unui tronson de 2 kilometri din drumul județean care traversează comuna Bălănești. Până acum, un singur constructor s-a interesat de lucrare, dar nu a depus în termen documentațiile solicitate. Drumul este degradat și, deși a tot fost „cârpit”, se circulă cu mari dificultăți. Investiția se ridică la peste 4,5 milioane lei.

Drumul județean 665A Bălănești-Voiteștii din Vale-Grui traversează comunele Bălănești și Mușetești. Consiliul Județean încearcă pentru a treia oară să găsească un constructor pentru a reabilita o porțiune din acest drum. La ultima licitație, un singur constructor s-a arătat interesat de lucrare.
„Pentru drumul de la Bălănești s-a depus o singură ofertă. Când s-au cerut clarificări, firma respectivă nu a mai transmis informațiile solicitate”, a declarat Oana Paloș, purtătorul de cuvânt al Consiliului Județean Gorj.

Mai mulți bani pentru drum
De această dată, Consiliul Județean oferă mai mulți bani pentru modernizarea drumului. Suma a fost majorată de la 3,1 milioane la 4,5 milioane lei, fără TVA.
Concret, este vorba de reabilitarea unui tronson de doi kilometri de drum aflat pe raza satului Bălănești, localitate aflată la o aruncătură de băț de municipiul Târgu-Jiu.
În prezent, structura rutieră este degradată, iar podețele lipsesc sau se află într-o stare tehnică necorespunzătoare.
În plus, se are în vedere reconstruirea unui pod, refacerea de podețe și asigurarea de accese la proprietăți.
Podul construit în anul 1974 afectează siguranța traficului auto și pietonal, de aceea s-a propus demolarea acestuia și refacerea structurii de traversare peste Valea Ulmețului.
Lucrarea va dura cel mult 10 luni de la data semnării contractului. Firmele de construcții au termen până pe 9 iunie să depună ofertele.
I.IRINOIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here