A TRECUT 1 AN…

199

O VIAȚĂ trăită pentru și prin oameni…TATĂL MEU!
Mulţi au ştiut cine este… puțini l-au cunoscut cu adevărat!
Mult-iubitul și regretatul meu tată, Ing. Titu Pânișoară, s-a născut cu o nobilă menire – aceea de a dărui celor din jur!
A fost un OM altruist, bun ca pâinea caldă, (așa cum l-a arătat și numele), care a făcut tot ce i-a stat în putință pentru ca oamenii din frumosul oraş Târgu-Jiu – cunoscuţi sau necunoscuţi, să fie mândri că locuiesc aici, să afle și să povestească urmaşilor lor de istoria acestor locuri și de faptele înaintaşilor; mărturie stând alături de construcţiile de care se leagă numele său și numeroasele cărți scrise de tata, după luni de documentare atentă și migăloasă.
A fost un OM, de o corectitudine și verticalitate morală exemplară; nu a făcut rabat niciodată de la adevăr sau de la respectul și corectitudinea cu care își trata semenii. Pentru el binele era un deziderat, iar bunătatea un mod de a fi!
Vedea și aprecia totdeauna ceea ce era bun la fiecare om și astfel ne-a educat și pe noi!
Tata a fost un soț și un părinte protector și iubitor; l-am simțit mereu aproape de noi, urmărind atent evoluţia noastră ca oameni, educându-ne nu prin constrângere- deşi putea folosi prerogativele de pater familias – ci prin vorbă bună și sfaturi nepreţuite !
TATA….s-a bucurat mereu, și din tot sufletul, alături de noi pentru reuşitele noastre, ne-a încurajat să privim înainte și să nu ne lăsăm doborâţi când ne-a fost mai greu, ne-a luminat viața cu poveţele, faptele, gândurile bune și dragostea ce ne-a purtat-o !
Se împlineşte un an de când a pășit în eternitate, nemaiapucând să vadă cât de frumos înfloresc pomii, în plin soare de aprilie 2017, în Târgu-Jiul pe ale cărui străzi îi plăcea mult să-și depene paşii !
Odihnește-te în pace mult-iubit TATĂ!
Doina (Pînișoară) Dafincescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here