A sosit a opta serie de bilete de tratament pentru pensionarii gorjeni!

644

Conducerea Casei Judeţene de Pensii (CJP) Gorj anunţă faptul că a fost primită cea de-a opta serie de bilete de tratament destinate pensionarilor gorjeni.

Noua serie de bilete de tratament aprobate, în număr de 180, are valabilitate pentru următoarele staţiuni: Sinaia, Sovata, Herculane, Călimaneşti, Căciulata, Slănic Moldova, Buziaş, Covasna, Eforie Nord, Felix, Geoagiu, Govora, Lacu Sărat, Mangalia, Neptun, Olăneşti, Saturn, Techirghiol, Tuşnad, Vatra Dornei. Titularii se pot prezenta pentru ridicarea biletelor cu cuponul de pensie pe luna anterioară, actul de identitate şi bilet de trimitere de la medicul de familie pentru staţiunea repartizată, iar locurile ce nu vor fi valorificate se vor redistribui. Şi pentru această serie au rămas un număr de şapte locuri nerepartizate care se pot elibera celor interesaţi, fiind valabile pentru staţiunea Bala. Biletele repartizate, cât şi cele rămase nerepartizate se eliberează conform programului afişat la sediul Casei de Pensii, cât şi pe pagina de internet a instituţiei.
Reprezentanţii Casei Judeţene de Pensii Gorj aduc la cunoştinţa pensionarilor faptul că, având în vedere că tratamentul balnear şi pentru recuperare a capacităţii de muncă este un serviciu medical, iar din septembrie 2015 a devenit obligatoriu folosirea cardului de sănătate, la momentul prezentării în staţiunea balneară, beneficiarii trebuie să aibă asupra lor cardul de sănătate activat la medicul de familie şi să cunoască codul PIN al acestuia. În acest an, persoanele care dovedesc existenţa unei afecţiuni medicale, care să necesite tratament balnear, pot solicita şi beneficia de un singur bilet de tratament. Practic, de aceste bilete de tratament pot beneficia persoanele asigurate în sistemul public de pensii şi pensionarii din acest sistem, precum şi cei care au căpătat dreptul de a beneficia de aceste bilete printr-un act normativ special. Pentru biletele de tratament balnear, locurile contractate se vor repartiza pe maximum 19 serii de prezentare, cu o durată de 12 zile. Pentru un astfel de tichet, obţinut prin Casa de Pensii, vârstnicii vor achita 50% din cuantumul pensiei. Hotărârea Guvernului nr. 39/2018 privind acordarea prestaţiilor sub forma biletelor de tratament balnear, pentru anul 2018, prin sistemul organizat şi administrat de Casa Naţională de Pensii Publice a fost publicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 128 din 9 februarie şi se aplică de la data publicării. În acest an, persoanele care dovedesc existenţa unei afecţiuni medicale care să necesite tratament balnear pot solicita şi beneficia de un singur bilet de tratament. Practic, de aceste bilete de tratament pot beneficia persoanele asigurate în sistemul public de pensii şi pensionarii din acest sistem, precum şi cei care au căpătat dreptul de a beneficia de aceste bilete printr-un act normativ special.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here