A scăzut numărul şomerilor din Gorj!

369

Şomajul a înregistrat o scădere la nivelul judeţului nostru, potrivit ultimelor date furnizate de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj.

Dacă în mai numărul de şomeri de la nivelul judeţului era de 11.339 de persoane, din care majoritatea erau şomeri neindemnizaţi, rata şomajului fiind de 8,24%, începutul lunii iunie a venit cu cifre mai mici. “Potrivit ultimelor date, numărul de şomeri înregistraţi în baza de date a AJOFM Gorj este de 10.559, rata şomajului aferentă acestui număr fiind de 7,67%. Dintre aceştia, 4.359 sunt femei, iar 2.884 şomeri primesc indemnizaţie, în timp ce 7.675 sunt şomeri neindemnizaţi”, a declarat Diana Văduva, purtătorul de cuvânt al AJOFM Gorj.
Din punct de vedere al distribuţiei şomerilor pe niveluri de instruire, la sfârşitul lunii trecute, din numărul total al şomerilor înregistraţi, 66% sunt persoane cu nivel de instruire primar, gimnazial şi profesional, 28% sunt persoane cu nivel de instruire liceal şi postliceal şi 6% sunt persoane cu studii superioare. Privind structura pe grupe de vârstă a şomerilor înregistraţi, grupele de vârstă în care se regăsesc cei mai mulţi şomeri rămân grupele 40-49 de ani cu o pondere de 31% în totalul şomerilor înregistraţi şi grupele 30-39 ani cu 20%.
Cei 10.559 de şomeri înregistraţi la nivelul judeţului Gorj pot consulta oferta de locuri de muncă vacante, postată pe site-ul AJOFM şi actualizată zilnic. Ieri, aceasta cuprindea posturi vacante la angajatorii gorjeni de: agent de securitate, agent de vânzări, ajutor bucătar, asistent manager, barman, bucătar, cameristă, casier valută, cofetar, consilier cadastru, economişti, contabil, dispecer, dulgheri, electrician, faianţar, femeie de serviciu, formator, fierar betonist, frezor universal, inginer electrotehnist, inginer în industria alimentară, îngrijitor bătrâni, îngrijitor clădiri, inspector asigurări, instalator apă-canal,, lăcătuş mecanic, lucrători comerciali, lucrători gestionari, macaragiu, manipulanţi mărfuri, mecanici auto, mecanic utilaj, montator subansamble, muncitori necalificaţi, patiser, ospătari, paznici, pizzar, şoferi, spălători vehicule, sudori, tâmplari universali, tehnician mecanic, vânzători, zidar pietrar, zugrav.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here