A scăzut numărul persoanelor diagnosticate cu viroză și pneumonie

290

În perioada 8-14 februarie 2016 s-a înregistrat o scădere a numărului persoanelor diagnosticate cu viroze și pneumonii. Potrivit datelor centralizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Gorj, în săptămâna anterioară, 1.206 gorjeni au fost diagnosticați cu viroză și 535 cu pneumonie. La ultima raportare erau 945 de viroze și 495 de pneumonii.

Dacă în ultima săptămână din luna ianuarie numărul gorjenilor diagnosticați cu viroze și pneumonii a crescut alarmant, în prima săptămână a lunii februarie s-a înregistrat o scădere a numărului îmbolnăvirilor, aceeași tendință menținându-se și în următoarele săptămâni. “În prima săptămână din februarie au fost raportate 1.206 de cazuri de viroze și 51 de internări, dar și 535 de cazuri de pneumonie și 115 internări. În cea de-a doua săptămână avem 945 de cazuri de viroze, 44 de internări și 495 de pneumonii cu 143 internări. Cei mai afectați au fost copiii, în rândul lor înregistrându-se cele mai numeroase cazuri”, confirmă Elena Pițian, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Gorj. Reamintim faptul că, în ultima săptămână din ianuarie, 1.500 de gorjeni au fost diagnosticați cu viroze, la medicul de familie, și 33 au fost internați. Alte 672 de persoane au fost diagnosticate cu pneumonie și 127 au fost internate.

Sfaturile medicilor
Pentru a evita îmbolnăvirea, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Gorj fac precizarea că oamenii ar trebui să-şi ia o serie de măsuri, printre care cele de igienă personală, precum spălarea cu apă şi săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse sunt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii, şi în special prin gripă.
De asemenea, este recomandat să se evite zonele aglomerate şi expunerea prelungită la frig. În cazul în care este necesară deplasarea în spaţii deschise, este indicat să se folosească mijloacele de protecţie adecvate. Vârstnicii şi, în mod deosebit, cardiacii, să evite deplasările şi frecventarea locurilor aglomerate care creează premisele îmbolnăvirii sau a apariţiei complicaţiilor afecţiunilor existente.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here