A prins crucea a șasea oară

242

Tânărul din Bălcești, comuna Bengești Ciocadia, care a prins în ultimii ani crucea aruncată în apa Gilortului cu ocazia Bobotezei a reușit și ieri să fie cel care ajunge primul și aduce crucea la mal. Marian Ciungu este cel care și ieri s-a dovedit a fi cel mai priceput în a descoperi crucea aruncată în albia râului Gilort, apa fiind ieri la o temperatură extrem de scăzută, sloiurile de gheață plutind aproape peste tot. La cei 28 de ani ai săi, acesta a fost pentru a opta oară când își încearcă norocul și a șasea când are și sorți de izbândă, cei care l-au concurat plecând și anul acesta umiliți acasă. Marian spune că în fiecare an în care a prins crucea aruncată de preot a avut un an bun și e convins că la fel va fi și 2015.
“Am fost sănătos, în primul rând și asta a contat cel mai mult. Am avut noroc pentru că am reușit, cu sprijinul părinților, să modernizez casa, nu am avut certuri în familie și nici cu prietenii. De fiecare dată când am scos crucea din apă de Bobotează pot să spun că mi-a mers bine în acel an și sper ca așa să fie și în 2015”, a spus Marian Ciungu. El a ajuns acum să fie cel mai cunoscut tânăr din sat, toată suflarea venind ieri să vadă dacă Marian este primul și anul acesta. “Nici nu știu pentru ce mai vin alții să se ude că e clar că el e cel mai bun. Cum face, cum nu face, reușește să ajungă primul la cruce. Nu are concurență și cred că nici în următorii ani nu va avea”, a spus unul dintre săteni.
Până și primarul comunei, Victor Geogia, a căutat să găsească o explicație la succesul lui Marian, mai ales după ce l-a felicitat pe acesta din nou pentru reușita sa. “Experiența, cred că asta îl ajută foarte mult. Știe să se arunce în apă, nu îi e greu prin apa asta înghețată și merită felicitări, atât el cât și cei care l-au concurat. Cu toții merită felicitări pentru că duc mai departe o tradiție care, din câte știu eu, prin Gorj nu mai există pe niciunde”, a spus edilul.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here