A pierdut banii la păcănele și s-a răzbunat pe aparat. A fost condamnat la 90 de zile-amendă!

695

Un bărbat de 33 de ani, din comuna gorjeană Schela, s-a ales cu amendă penală după ce, de nervi, a distrus un aparat de jocuri electronice. El a fost trimis în judecată pentru distrugere. Judecătoria Târgu-Jiu l-a condamnat, la începutul acestei luni, la 90 de zile – amendă a câte 10 lei, respectiv 900 de lei.

Incidentul s-a petrecut în penultima zi a anului 2019. În timp ce se afla în incinta unei săli de jocuri, din Târgu-Jiu, bărbatul a spart monitorul principal al aparatului tip slot machine, prejudiciul fiind estimat la circa 1.500 de lei.
Bărbatul a spus că a jucat 500 de lei și, observând că nu câștigă, s-a enervat și a lovit ecranul cu pumnul. Din a doua lovitură, monitorul s-a spart.
Casiera a apăsat butonul de panică, iar la fața locului a venit un echipaj de pază. În urma vizualizării imaginilor surprinse de camerele de supraveghere amplasate în incinta sălii de jocuri, se observă momentul în care bărbatul lovește puternic cu pumnul display-ul aparatului de joc, care se fisurează. Bărbatul s-a rănit la mână, recunoscând fapta în fața agenților de securitate.
Judecătoria Târgu-Jiu l-a condamnat la amendă penală pentru distrugere. „Admite cererea formulată de inculpat privind judecarea sa potrivit procedurii prevăzute de art.396 alin.10 C.pr.pen. În baza art.253 alin.1 C.pen. şi art.396 alin.10 C.pr.pen., rap. la art. 61 alin. 4 lit. b C.pen., condamnă inculpatul la pedeapsa de 90 de zile amendă a câte 10 lei, respectiv 900 lei, ce se va executa conform art. 559 C.pr.pen., în termen de 3 luni de la rămânerea definitivă a prezentei sentințe. Pune în vedere inculpatului dispozițiile art. 63 C.pen., potrivit cărora, dacă persoana condamnată, cu rea credință, nu execută pedeapsa amenzii, în tot sau în parte, numărul zilelor amendă neexecutate, se înlocuiește cu un număr corespunzător de zile cu închisoarea. Constată recuperat prejudiciul cauzat părții civile. Obligă inculpatul la 200 lei cheltuieli judiciare statului. Cu apel în termen de 10 zile de la comunicare”, a decis instanța din Târgu-Jiu. Și cazul nu este unul singular. Împătimiții jocurilor de acest tip recurg la distrugerea aparatelor după ce pierd sume importante de bani.
I.IRINOIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here