A murit înecată la doar 6 ani!

303

Sfârșit cumplit pentru o fetiță de doar șase anișori din comuna Godinești, care, ieri dimineață, a fost găsită înecată în apele râului Tismana. Valentina Bălănescu, din satul Câlcești, dispăruse de acasă încă de marți seara, când rudele i-au observat lipsa. Mama fetei, o femeie cu probleme de sănătate mintală, a fost cu ea pe câmpul de la marginea satului, ea ocupându-se aici de îngrijirea unor vite. Din declarațiile membrilor familiei, micuța i s-ar fi plâns de faptul că urma să fie luată și dusă la casa de copii, lucru pe care nu și-l dorea. “În cursul zilei a fost o doamnă acasă la bunica nepoțelei, nu știu dacă de la Protecția Copilului sau de altundeva, și a discutat cu ea despre copii. Fetița era speriată de gândul că poate fi luată și dusă la casa de copii și a plecat cu mama ei pe câmp la vite. Seara, pe la 6.00, a dat să se întoarcă acasă, numai că ea nu a mai ajuns la domiciliu. Apoi noi am început căutările, am văzut că nu o găsim, am anunțat Poliția, au venit dumnealor, ne-am dat acceptul pentru a se mediatiza cazul ca să știe lumea că poate o vedea cineva și s-o recunoască pentru a anunța autoritățile”, a povestit Cristian Trăilescu, un unchi al minorei.
Mediatizarea cazului a lăsat mult de dorit pentru că informațiile oficiale despre dispariția fetei au apărut de abia, ieri, după ce aceasta a fost găsită moartă. Amănuntul respectiv are importanță în contextul în care ieri dimineață, la 6.40, șoferul unui autobuz a observat prezența unei fetițe pe malul râului Tismana și a anunțat autoritățile fără să știe că există vreo minoră dispărută în zonă. Informația arată că fetița s-a ascuns toată noaptea de cei care o căutau, odată cu ivirea zorilor ei fiindu-i tot mai greu să se facă “invizibilă”. După informațiile furnizate de șofer zona a fost periată de echipele de căutare și, cel mai probabil, în acele momente fetița a încercat să traverseze râul Tismana, lucru imposibil de realizat de un copil de câțiva anișori, speriat, nedormit și nehrănit. “Șoferul ne-a dat datele acestea, spunând că este o persoană pe malul apei, dar fără să știe despre cine ar putea fi vorba. Am format echipe din salariații Primăriei și chiar angajații noștri au depistat-o în apă, unii fiind vecini cu familia fetiței. Am plecat pe firul informațiilor respective și, spre ghinionul nostru, am găsit-o agățată în niște crengi, probabil încercând să traverseze râul”, a explicat primarul Aurariu Coman.
De menționat, este că la fața locului a fost prezent și șeful IPJ Gorj, Ion Cristian Muscălescu, care a părăsit însă zona în momentul în care jurnaliștii au sosit la fața locului pentru a relata despre tragedie. Rudele tocmai se plângeau în acele momente de faptul că fotografia fetei nu a apărut niciunde în spațiul public, în speranța că cineva o vedea pe fetiță și putea să ajute la găsirea ei, când încă era în viață. Cazul a reamintit de tragedia de acum un deceniu de la Rânca, un minor din Constanța fiind căutat atunci zile în șir de polițiști fără să fie găsit la timp pentru a fi salvat, deși în cazul respectiv mediatizarea dispariției s-a făcut în timp util. În cazul de la Godinești, polițiștii conduși de Muscălescu au deschis o anchetă pentru a stabili împrejurările în care s-a produs decesul, cercetările vizând infracțiunea de ucidere din culpă. Trupul micuței a fost ridicat și dus la Serviciul de Medicină Legală Gorj pentru efectuarea necropsiei, primele informații arătând că pe trupul acesteia nu existau urme de violență care să ridice suspiciuni.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here