A murit, după ce a fost bătut de doi consăteni

490

Bărbatul de 65 de ani din Aninoasa, care vinerea trecută ajungea la spital cu răni grave în urma unor lovituri primite pe ulița din sat, a murit, ieri dimineață, după o săptămână de agonie. Pantilimon Găman nu a mai supraviețuit loviturilor extrem de puternice pe care le-a încasat chiar în seara de Sfântul Ilie de la un consătean de-al său care, între timp, a ajuns în spatele gratiilor. Bătrânul a fost internat mai întâi la spitalul din Târgu Cărbunești, iar, la scurt timp, a fost transferat la Craiova, unde medicii l-au ținut sub observație în toată această perioadă. Din cauza rănilor extrem de grave, gorjeanul nu a putut fi supus unor intervenții chirurgicale, starea sa de sănătate fiind extrem de precară.

Din păcate, ieri dimineață, rudele au fost anunțate cu privire la decesul bătrânului, ceea ce schimbă și încadrarea juridică a faptelor. Ionuț Alexandru Safta, de 25 de ani, nu mai este acuzat acum de tentativă de omor, ci direct de omor, ceea ce, cu siguranță, îi va aduce și o pedeapsă mai mare dacă va fi găsit vinovat de acuzațiile ce îi sunt aduse. În ziua în care a comis agresiunea asupra bătrânului, Safta tocmai revenise acasă după o perioadă petrecută la muncă în străinătate. Individul a mers la cârciuma din sat, unde le-a transmis tuturor localnicilor că el va fi de acum încolo „șeful”, iar apoi a ieșit în stradă și l-a luat la bătaie pe bătrânul decedat acum. Rudele lui Găman susțin însă cu tărie că Safta nu a acționat de unul singur, ci a mai avut un complice, care, deocamdată, pare să nu fi intrat în vizorul anchetatorilor.

„Nu știm exact ce s-a întâmplat pentru că bătaia a avut loc în altă parte a satului. El era un om gospodar, avea toate animalele și păsările care îi trebuiau în curte, iar atunci seara venea cu vitele de la câmp. Din ce spun martorii care au fost prezenți, l-a lovit fără un motiv anume, dar l-a bătut rău de tot. Cineva l-a adus cu mașina și l-a lăsat aici la poartă de au sărit vecinii să vadă ce s-a întâmplat și atunci el a mai apucat să spună că au fost doi care l-au lovit, nu unul singur”, a spus o vecină. O rudă a bătrânului a confirmat și ea că printre ultimele cuvinte pe care Găman a mai apucat să le rostească înainte de a intra în comă au fost și cele privitoare la identitatea agresorilor săi. „Se văita că îl dor oasele, îi pocneau coastele, că le avea rupte, era vai și amar de el cât era de bătut. L-am întrebat cine l-a bătut și a spus că au fost două persoane, nu unul cum am înțeles că se spune acum. Erau și de la Poliție atunci și cei de la Salvare, că după aia a devenit inconștient, dar înainte să leșine de tot zicea că i-ar putea recunoaște pe cei doi, dacă i-ar mai vedea”, afirmă Elena Grecu, o rudă a lui Găman. Întreaga familie a bătrânului se pregătește acum de înmormântare și așteaptă să vadă dacă ancheta oficială îl identifică și pe cel de-al doilea potențial agresor sau Safta rămâne singurul țap ispășitor.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here