A luat startul Programul “Rabla” pentru tractoare

114

tractorProgramul de stimulare a înnoirii Parcului naţional de tractoare şi maşini agricole autopropulsate a demarat acum o săptămână, mai exact, pe data 25 august, cu înscrierea si validarea producătorilor, şi pe 12 septembrie, începe pentru proprietarii de utilaje agricole.

Valoarea Programului la nivel naţional pentru acest an este de 51.608.000 de lei. Cuantumul primei de casare este de cel mult 17.000 de lei, fără ca aceasta să depăşească 40% din preţul de achiziţie. Acest preţ nu include TVA-ul tractorului nou sau al maşinii agricole autopropulsate noi. Lista producătorilor validaţi în Program se va publica pe pagina de internet a Administraţiei Fondului pentru Mediu – AFM (www.afm.ro).

Nimic la Gorj

Cristina Mefu, purtător de cuvânt al Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Gorj, spune că la ora actuală în judeţul nostru nu se poate discuta despre un Program „Rabla” pentru tractoare sau maşini agricole. “În judeţul Gorj nu există nici colectori, nici producători avizaţi pentru derularea Programului Rabla pentru tractoare. Fermierii din judeţ care au tractoare vechi şi vor să le schimbe pentru a-şi lua unul nou, trebuie să se intereseze la judeţele vecine dacă au colectori şi producători, fiind necesară astfel deplasarea spre alte zone şi implicând mai multă bătaie de cap”, a declarat Cristina Merfu. Din momentul în care producătorii vor fi publicaţi de către AFM, proprietarii gorjeni de tractoare sau maşini agricole autopropulsate uzate se pot adresa producătorilor validaţi în program. După obţinerea de la producătorii validaţi a notelor de înscriere în program, solicitanţii vor depune la sediul AFM cererile de finanţare, alături de dosarul complet prevăzut de Ghidul de finanţare pentru derularea Programului „Rabla” pentru tractoare.

Izabella Plăstoi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here