A izbit cu autoturismul, în plin, patru copii

414

acc sacelu (1)Patru copii au ajuns la spital din cauza unui bărbat care a urcat la volan după ce a consumat băuturi alcoolice. Şoferul, în vârstă de 52 de ani, într-o curbă uşoară, pe raza localităţii Săcelu, a pierdut controlul asupra volanului şi a intrat cu maşina într-un grup format din patru minori, care se aflau pe o bancă de pe marginea drumului.

Doi dintre ei au fost transferaţi, în aceeaşi noapte, la Craiova, aflându-se în stare gravă. Ulterior, şi un al treilea copil a fost trimis la acelaşi spital, starea s-a înrăutăţindu-se.

acc sacelu (3)Eftimie Dumitru, de 52 de ani, cu domiciliu în judeţul Hunedoara, lucra, de ceva timp, în Spania. Venind din nou în ţară, în concediu, acesta a mers să îşi viziteze mama, care locuieşte în judeţul nostru. Acasă, bărbatul a consumat băuturi alcoolice şi s-a urcat la volan. Din păcate, însă, alcoolul şi-a făcut efectul şi l-a determinat pe şofer să piardă controlul asupra direcţiei. Într-o curbă uşoară, maşina a ieşit de pe carosabil şi a izbit în plin patru copii, cu vârste cuprinse între 6 şi 11 ani, care se aflau pe o bancă în faţa unei porţi. „Şoferul a accidentat grav pe minorii S.S.G., de 11 ani, din municipiul Tg. Jiu, judeţul Gorj, S.B.V., de 11 ani, din municipiul Petroşani, judeţul Hunedoara şi pe F.L., de 6 ani şi J.M., de 11 ani, ambii din municipiul Tg. Jiu”, a declarat Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj.

Riscă pedeapsa cu închisoarea

Şoferul a fost testat în vederea stabilirii alcoolemiei, cu aparatul etilotest, reieşind o concentraţie de 0,73 mg. Ulterior, acesta a fost transportat la cea mai apropiată unitate medicală pentru a i se recolta probe de sânge, reieşind o alcoolemie şi mai mare. Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore pentru vătămare corporală din culpă şi conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi introdus în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj. Ieri, acesta a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Novaci, cu propunere de arestare preventivă. “Pedeapsa prevăzută de lege pentru o astfel de faptă este cu închisoare de la 1 la 5 ani”, a mai spus Tică. Instanţa de judecată a emis pe numele lui Dumitru un mandat de arestare pentru 29 de zile.

Dorina Cioplea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here