A întors spatele PC-ului! – Petrescu negociază cu PDL-UNPR pentru candidatura sa la Primăria Motru

169

deschidereŞeful PC Gorj, Ilie Petrescu nu renunţă la candidatura sa pentru Primăria Motru deşi i s-a indicat destul de clar de către şefii săi de la Partidul Conservator că nu va putea face abstracţie de USL Total. Petrescu a luat astfel în calcul să părăsească partidul lui Dan Voiculescu şi să îşi încerce norocul pentru partidul lui Dan Diaconescu, asta şi pentru că şeful PC-ului i-a transmis de la Bucureşti că Ilie nu va avea drept la o candidatură nici măcar la parlamentare. Cireaşa de pe tort nu o reprezintă însă gândita candidatură a lui Petrescu pentru PPDD, ci negocierile, din aceste zile, pe care conservatorul le va purta cu democrat-liberalul Constantin Severus Militaru şi cu şeful “din umbră” al UNPR Gorj, Ionel Manţog. Petrescu renunţă astfel la PC pentru candidatura sa la Primăria Motru din partea PDL-UNPR.

Aflat deja de săptămâni bune în campanie electorală pentru Primăria Motru, Ilie Petrescu îşi joacă în aceste zile cartea câştigătoare privind candidatura sa viitoare la instituţia condusă de pesedistul Dorin Hanu. Petrescu a luat deja o palmă vineri de la şefii săi de partid de la Bucureşti care i-au spus destul de răspicat că USL Total se aplică în tot Gorjul, Motru nefăcând excepţie de la regulă. Mai mult, în ciuda bunelor relaţii existente între Petrescu şi preşedintele de onoare al PC, Dan Voiculescu, motreanului i s-a explicat că nu are voie să candideze din partea PC-ului pentru Primăria Motru şi că nici nu i se va da o şansă la alegerile parlamentare. Petrescu a înghiţit găluşca dar s-a întors la Motru mai pregătit ca oricând să candideze. Asta şi pentru că la Bucureşti, Petrescu ar fi avut o întâlnire şi cu pedeliştii care i-ar fi indicat, spun surse din PC Gorj, să se retragă la PPDD. Petrescu a revenit la Motru şi şi-a continuat campania electorală, sâmbătă acesta alegând Roşiuţa pentru a împărţi calendare cu fotografia sa şi flori, viitorilor votanţi.

Petrescu: “Nu îi voi da satisfacţie lui Dian”

Ilie Petrescu confirmă de altfel întâlnirea de la Bucureşti ca şi faptul că i s-a indicat să accepte ACD-ul şi USL-ul Total. Asta ar însemna să reînceapă negocierile cu şeful PNL Gorj, Dian Popescu, lucru pe care acesta nu îl doreşte. “Voi candida. Nu îi voi da satisfacţie lui Dian Popescu”, declară Ilie Petrescu reliefând, încă o dată, relaţia tensionată pe care o are cu şeful PNL Gorj. Astfel nu se pune în discuţie vreo împărţire de posturi viitoare între PC şi PNL deoarece Petrescu nu vede decât candidatura sa la Primăria Motru. De altfel deoarece tot PC-ul a fost lăsat descoperit, de dezinteresul lui Petrescu, în eventualitatea plecării acestuia la un alt partid, conservatorii nu au pregătite nici un fel de liste pentru alegerile locale.

Negocieri cu Manţog şi Militaru

Cum relaţiile cu PNL-ul şi cu PSD-ul sunt ca şi inexistente, Petrescu s-a întors la dragostea lui dintâi, PDL-ul. A acceptat astfel o întrevedere joi cu liderul PDL Motru, Constantin Severus Militaru, şi cu Ionel Manţog, şeful neîncoronat al UNPR Gorj. Întâlnirea în cauză este recunoscută şi de Petrescu care promitea ieri că va anunţa din partea căruia partid va candida pentru Primăria Motru “peste două zile”, adică după negocierile PDL-UNPR. “Săptămâna aceasta o să ştiu sigur pentru ce partid voi candida, peste două zile(n.r.joi) mai exact. Contează şi ce se va mai discuta la Bucureşti şi ce voi mai discuta eu la Motru”, a declarat Petrescu. Întrebat dacă a mai avut discuţii cu cei de la PDL, şeful PC a spus: “Ar fi culmea să nu discut cu aceştia. Asta şi pentru că oricum 99% voi candida pentru Primăria Motru. Acum sunt în negocieri”, a completat Petrescu.

Pleacă de la PC pentru PDL sau UNPR

Petrescu este astfel la un pas de a abandona cârma Partidului Conservator pentru a asigura candidatura PDL-UNPR la alegerile locale pentru Primăria Motru. Să nu uităm că PDL-ul încă nu şi-a validat candidatul pentru această localitate iar UNPR-ul nu are un candidat pentru această primărie. Cum şefului UNPR Motru i s-a oferit recent o funcţie de conducere la cârma SNLO, cu siguranţă nici nu se va pune problema ca UNPR-ul să nu sprijine PDL-ul pentru Motru. Este interesant de văzut dacă Petrescu se va muta cu tot cu bagaje la Ionel Manţog sau la Severus Militaru pe care l-ar mai fi refuzat o dată pentru aceiaşi candidatură.

“Nu ştiu, voi vedea”!

Acesta a fost răspunsul lui Ilie Petrescu în momentul în care a fost întrebat dacă pleacă sau nu de la PC Gorj. Petrescu spune de asemenea că este în discuţii cu PC-ul şi face analize. Nu se ştie ce fel de analize când mesajul conducerii partidului a fost destul de clar.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here