A început vacanţa intersemestrială

379

Veste bună pentru elevi şi preşcolari. Începând de sâmbătă, aceştia au intrat în vacanţa intersemestrială. Vacanţa nu va fi însă una prea lungă, ei urmând să se reîntoarcă la cursuri începând cu data de 10 februarie.

Primul semestru al anului şcolar 2013-2014 s-a încheiat. Săptămâna aceasta, elevii şi preşcolarii sunt în vacanţă, urmând a se întoarce la cursuri luni, 10 februarie, când va începe cel de-al doilea semestru, ce se anunţă a fi unul destul de greu pentru elevi. În februarie şi martie, elevii din anii terminali de gimnaziu şi liceu vor susţine simulări ale examenelor naţionale. Mai exact, Ministerul Educaţiei Naţionale a stabilit ca simulările examenelor naţionale din anul şcolar 2013-2014 să se desfăşoare în zilele de 18, 19 şi 20 februarie (Evaluarea Naţională pentru elevii clasei a VIII-a), respectiv 3, 4, 5 şi 7 martie (Bacalaureat). Disciplinele la care se organizează simularea Evaluării Naţionale pentru elevii clasei a VIII-a, în anul şcolar 2013 – 2014, sunt: Limba şi literatura română (18 februarie), Limba şi literatura maternă – pentru elevii aparţinând minorităţilor naţionale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă (19 februarie) şi Matematică (20 februarie). Afişarea rezultatelor este programată pentru data de 7 martie.
Simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat pentru elevii claselor a XI-a şi a XII-a din anul şcolar 2013-2014 are următorul calendar: Limba şi literatura română (3 martie), Limba şi literatura maternă (4 martie), proba obligatorie a profilului (5 martie) şi, doar pentru elevii claselor a XII-a, proba la alegere a profilului şi specializării (7 martie). Toate probele sunt scrise. Afişarea rezultatelor va avea loc pe data de 14 martie. În luna mai sunt programate Evaluările Naţionale la finalul claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a. Săptămâna 7–11 aprilie 2014 din semestrul al doilea este săptămână dedicată activităţilor extracurriculare şi extraşcolare, în cadrul programului numit „Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!”, având un orar specific.

O nouă vacanţă, în aprilie
Următoarea vacanţă a elevilor este programată în perioada 12 – 22 aprilie. Cursurile se reiau miercuri, 23 aprilie 2014 până vineri, 20 iunie 2014, iar vacanţa de vară va începe sâmbătă, 21 iunie 2014 şi se va încheia duminică, 14 septembrie 2014. Pentru elevii de clasa a XII-a şi cei din clasa a XIII-a, anul şcolar are 37 de săptămâni, din care durata cursurilor este de 33 de săptămâni, 4 săptămâni fiind dedicate desfăşurării examenului naţional de bacalaureat. Cursurile claselor terminale se încheie în data de 30 mai 2014. Elevii de clasa a VIII-a vor avea  36 de săptămâni  de cursuri, iar dintre acestea o săptămână fiind dedicată desfăşurării evaluării naţionale. Cursurile claselor a VIII-a se încheie în data de 13 iunie 2014.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here