A început sezonul furturilor de lemne

402

În apropierea sezonului rece, în fiecare an numărul furturilor de lemne crește semnificativ. În doar două zile, polițiștii au descoperit două astfel de cazuri. Un bărbat de 33 de ani, din Negomir și fratele său sunt cercetați pentru tăiere ilegală și sustragere de material lemnos, după ce autoutilitara condusă de unul dintre ei a fost oprită în trafic, duminică, de polițiști.
„La data de 26 august, poliţiştii din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Rovinari şi ai Postului de Poliţie Negomir au depistat, în flagrant delict, un bărbat de 33 de ani, din comuna Negomir, în timp ce transporta cu o autoutilitară material lemnos fără documente legale. Cu ocazia verificărilor efectuate de poliţişti s-a stabilit că ar fi tăiat cantitatea de 2,95 metri cubi de material lemnos de esenţă cer, nemarcat, pe care ar fi sustras-o, din pădurea aparținând Ocolului Silvic Motru, de pe raza satului Paltinu, fiind ajutat de fratele său, de 35 de ani, din aceeaşi localitate. Materialul lemnos a fost ridicat în vederea confiscării şi lăsat în custodia unui pădurar silvic, până la finalizarea cercetărilor. Totodată, securea şi motoferăstrăul, folosite la săvârșirea infracţiunilor, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor”, precizează reprezentanții IPJ Gorj. Acesta nu este singurul furt de lemne, înregistrat în weekend, în județul Gorj.
„Sâmbătă, poliţiştii din cadrul Poliției Orașului Novaci au fost sesizaţi prin apelul 112 de un lucrător silvic, în cadrul Ocolului Silvic Polovragi, cu privire la faptul că, în punctul Gura Potecului, de pe Valea Galbenului, din comuna Baia de Fier, persoane necunoscute ar tăia ilegal material lemnos. La fața locului s-a deplasat o echipă operativă din cadrul Secției 9 Poliție Rurală Novaci care a depistat, doi tineri de 18, respectiv 33 de ani, ambii din comuna Baia de Fier, care se deplasau pe jos spre locuință, declarând că împreună cu un vecin, au tăiat de pe picior trei arbori de esență molid, de diferite dimensiuni, moment în care au fost surprinși de organele silvice, fugind de la fața locului. În ambele cauze au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăiere ilegală și sustragere de material lemnos”, au mai precizat reprezentanții IPJ Gorj.
Loredana Fîciu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here