A început sesiunea specială a Evaluării Naționale

258

24 de elevi de clasa a VIII-a, membri ai loturilor naționale de pregătire pentru olimpiadele și concursurile internaționale, susțin, săptămâna aceasta, sesiunea speciala a examenului de Evaluare Națională. Acesta se desfășoară la Școala Gimnazială ”Tudor Arghezi” din București.

Sesiunea specială de Evaluare Națională este destinată elevilor de clasa a VIII-a, participanți la loturile naționale lărgite, ce se pregătesc pentru olimpiadele și concursurile internaționale. Anul acesta, au îndeplinit condițiile necesare pentru a susține examenul în această sesiune specială 24 de elevi, care participă în această vară la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori (12), Olimpiada Balcanică de Informatică pentru Juniori (8), European Summer Cup – tenis (2), Campionatul European de Juniori de Înot (1) și Campionatul European de Baschet – juniori (1). Printre aceștia se numără și Bălan Tribus Roland Leon, elev la Școala Gimnazială ”Constantin Săvoiu” Târgu-Jiu, care s-a calificat în lotul lărgit de juniori pentru Olimpiada Balcanică de Matematică – juniori.

Rezultatele, afișate pe 10 iunie
Candidații au susținut, ieri, proba la Limba și literatura română. Astăzi este programată proba la Matematică, iar pe 9 iunie cea la Limba și literatura maternă. Primele rezultate vor fi afișate tot pe 9 iunie, până la ora 18.00, urmând ca în aceeași zi, între orele 18.00 – 20.00, să fie depuse și eventualele contestații. Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor, vor fi afișate în cursul zilei de 10 iunie.

Trei săptămâni până la Evaluarea Națională
Restul elevilor de clasa a VIII-a mai au la dispoziție circa trei săptămâni pentru a se pregăti pentru Evaluarea Națională. Potrivit calendarului de desfășurare a examenului, înscrierile se vor face în perioada 15 – 17 iunie, iar probele vor începe pe 27 iunie și se vor încheia pe 29 iunie. Primele rezultate vor fi afișate în cursul zilei de 1 iulie; în aceeași zi vor putea fi depuse și eventualele contestații. Rezultatele finale vor fi făcute publice pe 5 iulie.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here