A început școala și pentru deținuții din Penitenciarul Târgu-Jiu! Unii vor învăța alfabetul și cifrele

130

În băncile din sala de clasa amenajată în Penitenciarul Târgu-Jiu s-au așezat, astăzi, 61 de deținuți. Pentru unii dintre ei a fost prima zi de școală din viața lor, fiind înscriși în clasa I, deși toți au peste 21 de ani. Aceștia vor învăța alfabetul și cifele. Sunt însă și liceeni, care vor merge la cursuri în sălile Liceului Tehnologic Bârsești. În cadrul Penitenciarului Târgu-Jiu s-au inscris în ciclul primar și gimnazial 27 de persoane private de liberate.

”Luni a avut loc festivitatea de deschidere a anului școlar 2018-2019și în Penitenciarul Târgu-Jiu, pentru un număr de 61 de persoane condamnate, 27 înscriși în cursurile învățământului primar și gimnazial și 34 în cursurile liceale, în prezența reprezentanţilor conducerii unităţii şi a personalului didactic repartizat să deruleze cursurile de şcolarizare cu deţinuţii.

Cursurile învăţământului primar şi gimnazial vor fi susţinute de cadre didactice ale Centrului de Educaţie Incluzivă, iar cursurile liceale vor fi susţinute de cadre ale Liceului Tehnologic Bârseşti.Curricula şcolară este cea stabilită la nivel naţional, iar diplomele sunt eliberate de către unitatea şcolară, fără a se face referire la absolvirea cursurilor în penitenciar”, a declarat Lavinia Lupu, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Târgu-Jiu. Detalii în ediția de mâine!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here