A început procesul lui Rămescu-Bucurescu

675

La luni bune după ce procurorii au finalizat rechizitoriului în care primarul din Slivilești, Sorin Bucurescu, și omul de afaceri Mihai Rămescu au fost trimiși în judecată alături de o angajată a primăriei și de soția afaceristului motrean, judecătorul de caz a reușit ieri să îi audieze pe inculpați. Unii dintre aceștia aveau gânduri de a strămuta dosarul, însă cererea nu le-a fost acceptată și, ca urmare, toți cei patru inculpați au trebuit să răspundă la întrebările magistratului de caz, Claudiu Mărgulescu, pe parcursul câtorva ore aceștia spunând cam tot ce știu despre acuzațiile formulate la adresa lor.
Angajata primăriei Slivilești, Alexandra Loghin, a fost singura dintre cei patru care și-a retractat în totalitate declarațiile date în faza de urmărire penală, la Parchet, ea spunând că s-a emoționat în fața procurorului de caz și, în lipsa unui avocat, s-a pierdut cu firea. Declarațiile sale s-au schimbat acum cu 180 de grade, din ele reieșind că soții Rămescu aveau o construcție în satul Știucani și că au fost despăgubiți corect de către Complexul Energetic Oltenia cu suma de 680.000 de lei, cât susțin procurorii că a fost tranzacția respectivă. Loghin declarase inițial că nu exista nicio construcție pentru care cei doi soți strămutați să fi putut fi despăgubiți, ea negându-și acum tot ce spusese la Parchet, când a și fost reținută 24 de ore.
Primarul Bucurescu și subordonata sa sunt acuzați de comiterea infracțiunilor de abuz în serviciu și fals intelectual, în timp ce soții Rămescu vor fi judecați pentru instigare la abuz în serviciu și participație improprie la fals intelectual. Dosarul a fost deschis în baza unei plângeri depuse de conducerea Complexului Energetic Oltenia, care include în structurile sale și fosta SNL Oltenia, precum și prin autosesizarea polițiștilor din cadrul IPJ Gorj, din rechizitoriu reieșind că în dosar a fost audiat ca martor inclusiv șeful IPJ Gorj, comisarul șef Viorel Salvador Caragea, pe lângă care inculpații Bucurescu și Rămescu au încercat să intervină pentru a stopa cercetările. Șeful IPJ Gorj nu a dat însă curs solicitărilor acestora, iar, ulterior, cei doi au apelat inclusiv la cartelele telefonice ale unor cunoscuți pentru a putea vorbi între ei fără să fie interceptați, la dosar existând însă stenograme cu discuții înregistrate între cei doi și purtate de pe telefoane care nu le aparțin.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here