A început numărătoarea inversă pentru cărbune: 8 zile până la intrarea în vigoare a ordonanței care închide termocentralele!

7120

Potrivit învoielii cu Comisia Europeană și conform unui plan de închidere a termocentralelor secretizat, ordonanța de urgență, care elimină, rând pe rând, capacitățile CEO de producere a energiei pe cărbune, va intra în vigoare la data de 30 iunie 2022.

Până acum nu a fost modificată, eforturile sindicale în acest sens fiind aproape mimate. Virgil Popescu este lăsat să prăbușească termocentralele așa cum a fost lăsat să înlesnească prăduirea termocentralei Mintia, să liberalizeze piața energiei – făcând oamenii să se sinucidă din cauză nu au bani pentru facturile la curent – și, mai nou, a fost lăsat în pace când prețurile la combustibil au îngenuncheat populația. În edițiile trecute am mai scris că Virgil Popescu este felicitat de șefii PNL și ai țării, deci că e bazat bine în tot ce face. Cu alte cuvinte, închiderea termocentralelor în timp ce Europa le deschide, din pixul lui Virgil Popescu, nu trebuie să ne mire.

,,Nu avem nimic de pus în loc!”
Președintele Cartel Alfa Gorj, Alin Munteanu vorbește despre faptul că salariații CEO sunt în fierbere. În situația în care destructurarea CEO va merge înainte, conform calendarului lui Virgil Popescu și al celor pe care el îi reprezintă, Alin Munteanu este hotărât să meargă în fața Ministerului Energiei și să rămână acolo până când Planul de restructurare a CEO să fie modificat: ,,Virgil Popescu închide cărbunele deși nu avem nimic pus în loc. PSD zice ca nu votează în parlament ordonanța, dar ordonanța poate să ajungă în parlament și după ani de zile și până atunci produce efecte. În timp ce toate țările Europei care au cărbune merg să renegocieze planul de închidere al cărbunelui, Virgil Popescu continuă cu planul de restructurare așa cum este el făcut. Au scris planul într-un mare secret, fără să ne spună nimic. Eu vreau să fac o echipă și să merg în fața ministerului și să stăm acolo până modifică ordonanță de urgență. Ceilalți sunt în adormire, mă refer la sindicate. Unii vorbesc de parcă am fi și închiși, noi, Complexul. Oamenii ca mine, care mai au mult până la pensie, sunt în fierbere și mă sună în fiecare zi, pentru că sunt speriați de ce va urma. În schimb, pe cei care ies la pensie nu îi mai interesează, deși nu se gândesc ca nepoții, copiii le vor pleca în străinătate, pentru că nu o să mai aibă ce să mai facă în Gorj. Nu o să aibă cine să le dea o cană de apă…. Atâta timp cât Popescu conduce ministerul energiei, nu prea avem șanse să supraviețuim. Eu am sfătuit pe toti lucrătorii să meargă la București și să arunce livretul militar în fața lui premierului Ciucă, fiindcă și el a jurat să tragă pentru România… și ce face? Trage să distrugă independența energetică a țării” a mai spus Alin Munteanu.

SEN, lăsat în bătaia vântului, cu Popescu la cârmă
Amintim că la ședința de Dialog Social din cadrul Ministerului Energiei, a participat și președintele BNS, Dumitru Costin, care a spus: ,,Am cerut senatorilor, dar și Ministerului Energiei schimbarea filosofiei legii, pentru că acest act normativ prevede numai închideri, iar el trebuie să se bazeze și pe deschideri. Nu trebuie să închidem nimic până nu punem înainte ceva în loc în sistemul energetic național, în aceleași condiții. Dacă vrei să scoți 400 de MW din bandă o faci în momentul în care ai pus 400 de MW în bandă. Asta ar însemna asumarea unor termene, a unor obiective clare și a unor resurse financiare pentru construirea unor capacități de producție. Nu poți lăsa sistemul energetic național doar în bătaia vântului”, ne-a declarat Dumitru Costin, președintele BNS.
Mihaela C.Horvath

1 COMENTARIU

  1. Ce mai tura vura, domnilor guvernanți,de ce il mai țineți în funcție pe acest trădător Virgil Popescu care a distrus întreg șistemul energetic național prin închiderea termocentralelor pe cărbune,oare în ce țară trăim ?Germania a lăsat centralele pe cărbune unde au pus în funcțiune centra pe cărbune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here