A început examenul de Evaluare Naţională! Peste 100 de elevi gorjeni au absentat de la prima probă

762

Emoţii pentru elevii de gimnaziu din an terminal! Absolvenţii clasei a VIII-a au intrat în febra examenului de Evaluare Naţională. Aceştia au susţinut, ieri, prima proba, cea de Limba şi literatura română. La nivelul judeţului Gorj, peste 2800 de elevi s-au înscris la examen, aproximativ 120 alegând să lipsească de la prima probă.

Potrivit reprezentanţilor IŞJ Gorj, la nivelul judeţului, 2831 de elevi s-au înscris la Evaluarea Naţională, însă 118 absolvenţi de clasa a VIII-a nu s-au prezentat la prima probă. Cei mai mulţi absenţi s-au înregistrat la CNTV.
La polul opus s-a aflat Şcoala Gimnazială Nr. 2 Motru, unde din cei 135 de elevi, niciunul nu a lipsit.
,,La nivelul județului Gorj la clasa a VIII-a s-au înscris 2831 de elevi, dintre care 2713 au fost prezenți”, a declarat Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al IȘJ Gorj.

Ce subiecte au avut de rezolvat elevii
Examenul de Limba și literatura română susținut de absolvenții clasei a VIII-a a început la ora 9.00. Elevii au avut la dispoziție două ore pentru a rezolva subiectele de examen.
La subiectul I, elevii au lucrat pe un text de Horia Lovinescu, ,,Ultima cursă”. La subiectul I, punctul B, elevii au avut de argumentat apartenența unui text la genul dramatic.
La subiectul II, elevii au avut de redactat o narațiune de 150 – 300 de cuvinte, în care să prezinte o întâmplare petrecută acasă sau la școală, în timpul unei activități de lectură.
Notele obținute de elevi la Evaluarea Națională contează la admiterea la liceu 2019.
Concret, media de la Evaluarea Națională reprezintă 80% din media de admitere la liceu (celelalte 20% sunt reprezentate de media claselor V-VIII).

CALENDAR EVALUAREA NAȚIONALĂ
18 iunie 2019 Limba şi literatura română – examen scris
20 iunie 2019 Matematică – examen scris
21 iunie 2019 Limba şi literatura maternă – examen scris
25 iunie 2019 Afişarea primelor rezultate la școli (până la ora 12:00), urmată de înregistrarea contestațiilor (între orele14.00 – 20.00)
29 iunie Afișarea rezultatelor finale
A.C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here