A început evaluarea naţională: Mii de elevi, așteptați astăzi în sălile de examen

328

Elevii de clasa a VIII-a, vor susţine luni, 19 iunie, prima probă a evaluării naţionale, cea la limba şi literatura română. În județul Gorj, aproximativ trei mii de școlari sunt așteptați în sălile de examen. “Ultima oră de intrare în săli este 8.30, pentru elevi. Proba durează două ore, se desfășoară în 84 de centre de examen. Există un singur centru în care lucrările vor fi aduse pentru a le împacheta și expedia în alt județ, spre corectură”, a declarat Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Gorj. Miercuri, 21 iunie, elevii de clasa a VIII-a vor susţine proba scrisă la matematică, iar cei care aparţin minorităţilor vor da pe 22 iunie proba la limba maternă.
Pe 26 iunie, până la ora 16.00, vor fi afişate rezultatele, urmând ca după soluţionarea contestaţiilor, pe 30 iunie, să fie afișate notele finale.
Ministerul Educaţiei a anunţat modificări la metoda de calcul pentru admiterea la liceu. În acest an, ponderea mediilor din clasele gimnaziale scade la 20%, faţă de 25 % cât a fost până acum, iar procentul de 80% va fi reprezentat de media de la evaluarea naţională.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here