A început evaluarea copiilor în vederea înscrierii în clasa pregătitoare

595

S-a dat startul evaluării dezvoltării copiilor care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2021, dar care nu au frecventat grădinița sau care revin din străinătate, în vederea înscrierii în clasa pregătitoare. Evaluarea dezvoltării copiilor se efectuează sub coordonarea Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Gorj, în perioada 22 martie – 27 aprilie 2021, și se va desfășura în centrul de evaluare din cadrul CJRAE Gorj, din Târgu-Jiu, strada Tismana, Nr. 1 A, (cartier Bîrsești).

Părinții se pot programa, pentru realizarea evaluării dezvoltării copiilor, în intervalul orar 09:00 – 15:00, la unul dintre următoarele numere de telefon ale centrului de evaluare: 0253.210.313 sau 0786.032.668, respectând programul de lucru al specialiștilor. În perioada 22 martie – 27 aprilie, evaluarea se va desfășura în fiecare zi de marți și joi, în intervalul orar 13:00 – 15:00; după perioada de evaluare cuprinsă în calendar, evaluarea se va desfășura în zilele de 11 mai, 20 mai, 25 mai, 3 iunie, 8 iunie, 17 iunie, 24 iunie, 29 iunie, 29 iulie și 31 august. Pentru realizarea evaluării, părintele trebuie să aducă următoarele documente: copie după certificatul de naștere al copilului, copie după actul de identitate al părintelui/tutorelui legal instituit/reprezentantului legal, act care să ateste calitatea de tutore legal instituit/reprezentant legal, dacă este cazul. Cererile-tip, prin care se solicită evaluarea dezvoltării copiilor, vor fi furnizate de către centrul de evaluare și vor fi completate în ziua evaluării copiilor sau pot fi descărcate de pe site-ul CJRAE Gorj, www.cjraegorj.ro, completate și transmise la adresa de email gorjcjrae@gmail.com sau prin poștă, la următoarea adresă: Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Gorj, strada Tismana, Nr. 1 A, cartier Bîrsești, localitatea Târgu-Jiu, cod poștal 210205, județul Gorj. ”Activitatea de evaluare a nivelului de dezvoltare a copilului se va desfășura cu respectarea și asigurarea tuturor măsurilor de siguranță și sănătate a copiilor și părinților, cu programare prealabilă din oră în oră (30 de minute – evaluarea, 30 de minute – aerisire și dezinfecție). La încheierea evaluării dezvoltării, rezultatul este comunicat, în scris, prin e-mail sau prin poștă, cu confirmare de primire, după caz, sau este înmânat direct părintelui/tutorelui legal instituit/reprezentantului legal care a solicitat evaluarea. Rezultatul evaluării nu poate fi contestat și are caracter confidențial. Dacă evaluarea arată că nivelul dezvoltării copiilor nu poate asigura parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare, aceștia vor fi înscriși la grădiniță, în grupa mare”, a anunțat CJRAE Gorj.

Înscrierea copiilor cu CES în clasa pregătitoare
În clasa pregătitoare din învățământul special și învățământul special integrat cu clasa/grupa sunt înscriși copii cu cerințe educaționale speciale, care împlinesc vârsta de 8 ani până la data începerii anului școlar. La solicitarea scrisă a părinților/tutorilor legali instituiți/reprezentanților legali, pot fi înscriși în clasa pregătitoare și copiii cu cerințe educaționale speciale cu vârste cuprinse între 6 și 8 ani la data începerii anului școlar. Părinții copiilor cu CES, care dețin acte medicale doveditoare și doresc înscrierea acestora în unități de învățământ special, în clasa pregătitoare, vor depune dosar de evaluare la Serviciul de Evaluare și Orientare Școlară și Profesională (SEOSP) din cadrul CJRAE Gorj. În acest sens pot fi solicitate informații suplimentare la specialiștii din cadrul SEOSP la numărul de telefon 0762.248.882.

Evaluare online, doar în cazuri excepționale
CJRAE Gorj a mai anunțat și că, în cazuri excepționale, activitatea de evaluare a nivelului de dezvoltare a copilului se va realiza la distanță/online pe platforme digitale prin comunicarea link-ului de conectare părintelui/reprezentantului legale.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here