A început distribuirea laptelui praf pentru decembrie

153

Lapte prafDirecţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj a început distribuirea laptelui praf pentru luna decembrie. Deocamdată nu au fost făcute raportările complete, dar există doze suficiente pentru toţi beneficiarii.

Fiecare bebeluş beneficiază lunar de câte opt cutii de lapte praf, pe care le primeşte gratuit. Deocamdată, pentru luna decembrie a acestui an DSP Gorj încă nu a primit toate raportările, dar a început distribuţia laptelui în localităţile unde s-au centralizat datele. “Momentan avem 53 de beneficiari, dar nu avem toţi medicii de la Motru, Târgu-Cărbuneşti şi Târgu-Jiu, deci numărul beneficiarilor o să fie mai mare. Luna trecută am avut 83 de beneficiari”, a precizat Elena Piţian, purtător de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj. DSP Gorj are pe stoc suficiente doze pentru a acoperi necesarul din această lună şi chiar cel din ianuarie. “Avem pe stoc suficient lapte, adică 2.000 de cutii. Se dau câte 8 cutii pentru fiecare copil”, confirmă Elena Piţian, purtător de cuvânt al DSP Gorj.

Criterii de acordare a laptelui praf gratuit

În conformitate cu noile hotărâri ale factorilor decizionali de la nivelul Ministerului Sănătăţii, în acest an, s-a stabilit ca laptele praf să fie distribuit numai pe criterii medicale, pentru copiii cu vârste cuprinse între 0 şi 12 luni ale căror mame prezintă contraindicaţii ale alăptării (boli grave: TBC pulmonar activ, neoplazii, caşexie, septicemie, boli psihice grave, scleroză în plăci, insuficienţă renală sau cardiacă, diabet zaharat decompensat, tireotoxicoză, mamă infectată cu HIV, tratamente cu citostatice, diazepine, anticoagulante, radioizotopi, eclampsie). În plus, vor beneficia de lapte praf copiii ale căror mame au decedat şi copiii instituţionalizaţi sau daţi în plasament. Prescrierea laptelui praf se va face gratuit, ca şi până în prezent, pe reţetă, de către medicul de familie.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here