A început distribuirea – Beneficiarii de alimente europene, aşteptaţi să-şi ridice produsele

142

Începând de astăzi, autorităţile locale demarează programul de distribuire a produselor alimentare primite de la Uniunea Europeană. La nivelul municipiului nostru, aproape 6.200 de persoane vor primi alimente prin acest program. Distribuirea se face de la sediul Cantinei Sociale din Târgu-Jiu, după un program bine stabilit, zilnic dându-se produse unei singure categorii de beneficiari; astfel, marţi sunt aşteptaţi târgujienii care primesc ajutor social, miercuri persoanele cu handicap, joi pensionarii cu pensii sub 400 lei şi vineri şomerii.

Şi în acest an, târgujienii cu venituri mici vor primi alimente europene. Distribuirea lor începe astăzi şi se desfăşoară conform unui program bine stabilit. “Începem distribuţia de astăzi, dar ne lipsesc două dintre produse, astfel că vom distribui doar nouă tipuri de produse, deocamdată. Noi ne-am gândit să împărţim categoriile de beneficiari pe zile, în aşa fel încât să evităm aglomeraţia excesivă la punctul de distribuire – Cantina de ajutor social. Marţi primesc alimentele persoanele beneficiare de ajutor social, miercuri – persoanele cu handicap, joi – pensionarii cu pensii sub 400 lei şi vineri – şomerii. Avem rugămintea la categoriile de persoane care beneficiază de program să respecte aceste zile pentru că nu vom putea să distribuim altor categorii atât timp cât am stabilit că ne vom ocupa de câte o categorie pe fiecare zi”, a declarat Teodora Ciobanu, directorul Direcţiei Publice de Protecţie Socială Târgu-Jiu.

Aproape 6.200 de beneficiari
Modificarea legislaţie privind categoriile de persoane care trebuie să primească alimente europene a dus la o creştere a numărului beneficiarilor; la nivelul municipiului nostru sunt cu peste opt sute de persoane mai mult faţă de listele iniţiale. “Vor fi 858 de persoane în plus; numărul de beneficiari va creşte de la 5.336 persoane cât au fost iniţial, la 6.194. Noile cantităţi de produse sunt: făină albă – 13 kilograme de persoană, mălai extra – 5 kilograme, paste făinoase – 1,2 kilograme, adică 3 pungi de 0,4; biscuiţi – 0,5 kilograme, adică 5 pachete de 100 grame; orez -6 kilograme; ulei – 7 litri; fasole uscată – 2 kilograme; mazăre în conservă – 1, 56 kilograme – câte două cutii de 0,78; bulion – o cutie de 0,8 kilograme; roşii în bulion – o cutie de 800 grame; zahăr – 3 kilograme”, a menţionat directorul DPPS Târgu-Jiu. La ora actuală în magazia Direcţiei Publice de Protecţie Socială Târgu-Jiu există alimente pentru o mie de persoane, dar pe măsură ce se distribuie beneficiarilor, cantităţile se vor suplimenta. Deocamdată sunt doar nouă produse în depozit, urmând ca beneficiarii să fie rechemaţi ulterior pentru a-şi ridica uleiul şi mazărea.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here