A început concursul pentru posturile de directori în școlile din Gorj: Un candidat a picat examenul cu nota “0”

366

Prima probă a concursului pentru ocuparea posturilor vacante de director şi director adjunct din unităţile din învăţământul preuniversitar a avut loc, ieri. Examenul s-a desfășurat în amfiteatrul de la Colegiul Național “Spiru Haret” Târgu-Jiu. În judeţul Gorj, 61 de candidaţi s-au înscris la concurs, fiind vacante 32 de posturi de director și 20 de director adjunct. “Au fost 61 de candidați înscriși și au formulat 86 de opțiuni, la mai multe școli, pe mai multe posturi vacante. Din cei 61, cea mai mare concurență este la Școala Gimnazială «Constantin Săvoiu» și la Școala Gimnazială «Sfântul Nicolae», unde sunt cinci candidați pe loc. Nu există școli la care să nu se fi înscris nimeni. Ieri, a absentat un candidat, din cei înscriși, unul s-a retras din concurs și trei nu au obținut punctajul minim pentru promovarea probei scrise, adică 35 din 50 de puncte posibile. Rezultatele sunt afișate, există posibilitatea contestării și vom programa proba de interviu. Concursul s-a desfășurat la Colegiul Național «Spiru Haret» din Târgu-Jiu, într-o singură sală, pentru că metodologia prevedea ca toți acei candidați care optează pentru același post să fie în aceeași sală”, a declarat pentru Gorjeanul, Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj. Cei trei candidați respinși sunt Narcis Criciotoiu, care s-a înscris pentru postul de director la Școala Gimnazială “Sfântul Nicolae” Târgu-Jiu (punctaj: 27,500), Gheorghe Ghimpău, care s-a înscris pentru postul de director la Școala Gimnazială “Ion Popescu” Bărbătești (punctaj 0,000) și Elena Ghițan, care s-a înscris pentru funcția de director, la Școala Gimnazială Mușetești (punctaj 33,750). Profesorul cu punctaj zero nu ar fi marcat corect răspunsurile. Acesta nu a fost punctat, pentru că nu a hașurat căsuțele corespunzător și ar fi făcut un X. “Nu se putea puncta, pentru că procedura prevedea înnegrirea pătrățelului la varianta considerată corectă”, susțin reprezentanții ISJ Gorj.

Un singur candidat nu s-a prezentat la examen, fiind vorba despre Constantin Scurtu. Acesta se înscrisese pentru postul de director, la Școala Gimnazială Negomir. Proba scrisă a constat în rezolvarea, în maximum 90 de minute, a unui test-grilă, în cadrul căruia se evaluează în proporţie de 50% cunoştinte privind legislaţia specifică domeniului învăţământ preuniversitar şi în proporţie de 50% cunoştinte privind managementul educaţional.
“Probele de evaluare a curriculum-ului vitae și de interviu se vor desfășura în perioada 19-31 iulie 2017, în centrele stabilite de inspectoratul școlar/unitatea de învățământ particular. Metodologia de concurs, bibliografia-cadru pentru concurs, fișele posturilor pentru director și director-adjunct, lista funcțiilor vacante, perioada de înscriere și lista documentelor necesare înscrierii la concurs se afișează la sediul și pe site-ul inspectoratului școlar/unității de învățământ particular”, se precizează pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Gorj. Pentru fiecare probă, punctajul maxim este de 50 de puncte, iar punctajul minim de promovare a fiecărei probe este de 35 de puncte. Este declarat “promovat” la concurs candidatul “admis” care a obţinut cel mai mare punctaj total. Până la data de 2 august vor fi făcute publice rezultatele finale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here