A furat televizoare cu capotul! A murit în timpul procesului!

7625

Un proces penal aflat pe rolul Judecătoriei Motru a trebuit să fie oprit de către magistrați pentru că inculpatul, vizat de acuzația de furt calificat, a decedat înainte să afle verdictul judecătorilor.

Constantin Cercel mai avea oricum în cazier o condamnare pentru același gen de infracțiune, iar acum șansa să scape de o nouă condamnare era destul de redusă. În urmă cu un an, pe 4 iulie, acesta și-a făcut acasă o scară din lemn și a plecat la „filaj” prin Motru pentru a vedea unde poate da o spargere la vreun apartament situat la parterul vreunui bloc sau chiar la etajul unu.
Vreo trei ore a stat acesta în mașină și a urmărit să vadă dacă există vreun apartament unde nu se aprinde niciun bec sau televizor și până la urmă a și găsit unul, care avea fereastra de la bucătărie rabatată pentru a aerisi încăperea.
Proprietara nu era acasă așa că inculpatul a forțat fereastra, a intrat în apartament și a luat trei televizoare, cu telecomenzi cu tot, pentru a le duce spre mașină.
Inițial a vrut să iasă cu ele pe ușa apartamentului, dar, spre ghinionul său, nu a reușit să descuie yala.
Ca urmare, a fost nevoit să le coboare pe geam, iar pentru asta s-a folosit de un capot al proprietarei.
După ce a dus televizoarele în mașină, bărbatul a pornit la drum, doar că la scurt timp a fost tras pe dreapta de echipajele de poliție care au simțit că ceva nu e în regulă.
Individul le-a spus agenților că urma să se ducă la Broșteni la târg și că vroia să vândă acolo televizoarele, lucru pe care l-a și făcut pentru că, la acel moment, nimeni nu reclamase furtul aparatelor.
Televizoarele au fost vândute repede, doar că proprietara a sesizat lipsa lor, iar polițiștii au știut exact pe cine să caute. Iar când au făcut percheziție la suspect acasă au găsit la domiciliul acestuia și alte obiecte furate cu alte ocazii.
Cercel nu a stat mult pe gânduri și a recunoscut toate acuzațiile ce îi erau aduse, în toamna anului trecut fiind trimis în judecată de către procurori. Pe 7 martie el a trecut însă în lumea celor drepți și nu a mai apucat să afle verdictul magistraților în dosarul său. Culmea este că de atunci și până acum când instanța a luat act de decesul inculpatului au mai avut loc vreo câteva termene în care judecătorii au observat că din sală lipsește fix cel vizat de acuzația de furt calificat. La un moment dat aceștia au fost chiar în postura de a pronunța sentința, doar că au amânat luarea deciziei și au mai cerut câteva probe la dosar. La un an de zile de la comiterea furtului, pe 4 iulie, instanța a decis că e momentul să închidă dosarul pentru că a aflat oficial că inculpatul nu mai este în viață. „Încetează procesul penal privind pe inculpatul Cercel Constantin pentru infracţiunea de furt calificat(…) ca urmare a decesului inculpatului. În baza art. 112 C.pen. dispune confiscarea specială a unei scări de lemn de construcţie artizanală. În baza art. 25 alin. 5 C.proc.pen. lasă nesoluţionată latura civilă”, se arată în decizia instanței de judecată, care nu este definitivă.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here