A furat banii de la fostul loc de muncă și i-a jucat la păcănele

2865

Un gorjean, împătimit al jocurilor de noroc, a găsit o modalitate de a face rapid rost de bani. S-a dus la fostul loc de muncă, a luat banii găsiți într-un sertar și apoi i-a jucat la păcănele. Individul fusese proaspăt concediat și încă avea cheia de la bar. Patronul l-a dat pe mâna poliției, bărbatul fiind condamnat, în primă instanță, la un an de închisoare cu suspendare.

Incidentul s-a petrecut în urmă cu un an. Administratorul societății a reclamat furtul la poliție, acesta fiind surprins de camerele de supraveghere video montate în bar. Hoțul era chiar fostul său gestionar, recent concediat.
„În noaptea 13/14.02.2023, întrucât deținea cheia de la ușa de acces a societății, a pătruns în interior, de unde a sustras, dintr-un sertar, suma de 1.300 lei, după care a plecat către sala de jocuri de noroc, situată pe strada Victoriei (pietonal)”, potrivit rechizitoriului.

A aruncat cheia în Jiu
Bărbatul a recunoscut că în momentul în care a fost concediat, cheia de acces a rămas la el, iar după ce a folosit-o, pentru a intra și a sustrage banii, a aruncat-o în Jiu.
La audieri, bărbatul a recunoscut fapta, spunând că în seara respectivă pierduse o mie de lei la păcănele și avea nevoie de bani pentru a-și încerca din nou norocul. Pentru că nu avea de unde să facă rost, s-a gândit la fostul loc de muncă, știind că mai are cheia de intrare în bar.

Bun de muncă, neplătit!
Pe parcursul urmăririi penale, bărbatul a achitat integral suma de bani sustrasă. A fost trimis în judecată pentru furt calificat și condamnat la un an de închisoare cu suspendare, pe un termen de supraveghere de 2 ani.
În acest timp, bărbatul trebuie să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Gorj, la datele fixate de acesta, să frecventeze un program de reintegrare socială și să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 80 de zile în cadrul Primăriei Runcu sau a liceului din localitate.
Hotărârea instanței poate fi atacată cu apel, nefiind definitivă.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here