A fugit de acasă de frica soțului. Bărbatul a reclamat la 112 dispariția femeii

4214

Un bărbat de 54 de ani din comuna Turburea a fost evacuat din casă și va sta departe de soție timp de trei luni, după ce și-a agresat partenera de viață. Instanța a dispus această măsură, după ce soțul violent a încălcat dispozițiile impuse prin ordinul de protecție provizoriu și a ajuns pentru 24 de ore în arestul poliției.

Femeia a trăit o noapte de coșmar în urmă cu două săptămâni. Orbit de gelozie, bărbatul și-a lovit soția cu pumnii și palmele. În jurul orei 03.00, femeia a reușit să fugă din casă și nu a mai revenit până dimineață. Între timp, bărbatul a sunat la 112 și a reclamat dispariția femeii.
„La orele 07:10, pârâtul a sunat la numărul de urgență 112, sesizând dispariția soției sale de la domiciliu care a fost căutată de organele de poliție, însă fără rezultat. În jurul orelor 10:00, lucrătorii de poliție s-au deplasat din nou la domiciliul celor doi, împrejurare în care au identificat-o pe victimă și au observat că aceasta prezenta leziuni la nivelul feței, respectiv o tumefiere la nivelul ochiului drept”, potrivit informațiilor din dosar.
Femeia s-a plâns de comportamentul violent al soțului, relatând că a fugit de mai multe ori de acasă din cauza bătăilor primite. Pe loc, polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu, iar bărbatul s-a ales cu plângere penală pentru violență în familie.
Femeia a solicitat prezența unui echipaj medical la domiciliu pentru acordarea primului ajutor, iar în urma consultației s-a reținut că „pacienta prezintă contuzie la obrazul drept și acuză dureri la membrele inferioare, în urma unei agresiuni”.
Ulterior, victima a solicitat instanței evacuarea bărbatului din locuința comună și emiterea unui ordin de protecție.
„În motivarea cererii, petentul a arătat că în data de 23/24.11.2021, în jurul orelor 03:00, persoana vătămată se afla în locuință împreună cu soțul său, iar la un moment dat între aceștia a izbucnit un conflict spontan, pe motivul unei presupuse relații pe care victima ar avea-o cu un alt bărbat, împrejurare în care pârâtul a lovit-o de mai multe ori pe soția sa, cu palmele și pumnii la nivelul feței, capului și corpului. Reclamanta a reușit să scape, a fugit din locuință și a stat ascunsă până a doua zi dimineața, în jurul orelor 09:00, când a revenit la domiciliu”, se arată în cererea depusă la instanță.

Scos din casă
Judecătoria Târgu-Cărbunești a decis că în acest caz se impune măsura evacuării bărbatului din locuința victimei, indiferent dacă este proprietarul imobilului, „întrucât procedura specială instituită de Legea nr. 217/2003 are ca scop înlăturarea unei stări de pericol care amenință viața, integritatea fizică și psihică ori libertatea victimei, respectiv luarea unor măsuri de înlăturare temporară a agresorului din proximitatea victimei, în cauză nefiind vorba de o evacuare întemeiată pe dreptul comun”.
Ordinul de protecție a fost emis pentru o perioadă de 3 luni, timp în care bărbatul va trebui să păstreze o distanță de cel puțin 50 de metri față de soție și de locuința acesteia. Sentința pronunțată pe 2 decembrie este executorie.
Încălcarea măsurilor dispuse prin ordinul de protecție constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 5 ani. Bărbatul a mai avut probleme cu legea, având o condamnare pentru lovire și vătămare.
I.IRINOIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here