A fost publicat calendarul olimpiadelor școlare

256

Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice (MENCȘ) a publicat calendarul olimpiadelor școlare ce se vor desfășura în acest an școlar, dar și informații privind locul de desfășurare a etapelor naționale și internaționale ale acestora. Județul Gorj va fi gazda etapei naționale a Olimpiadei de Limba Engleză.

În majoritarea cazurilor, etapele naționale ale olimpiadelor școlare se vor desfășura în luna aprilie, până atunci urmând să fie organizate și celelalte etape ale olimpiadelor, etape în urma cărora vor fi selectați elevii ce vor merge la faza națională. Fiecare județ are, pe discipline, un anumit număr de locuri rezervate. În cazul Olimpiadei de Limba și Literatura Română, etapa națională se va desfășura în perioade și locații diferite, în funcție de nivelul de învățământ. Astfel, etapa națională pentru elevii de gimnaziu va fi organizată în perioada 16 – 19 aprilie, la Râmnicu Vâlcea, iar pentru cei de liceu aceasta se va desfășura în intervalul 20 – 24 aprilie, la Târgoviște. În cazul Olimpiadei de Matematică, etapa națională se va desfășura în perioada 19 – 22 aprilie, la Sovata, în județul Mureș, pentru clasele V-VI, și în perioada 19 – 23 aprilie, la Târgu-Mureș, pentru clasele VII-XII. Etapa națională a Olimpiadei de Astronomie și Astrofizică va avea loc la Craiova, în perioada 20 – 24 aprilie, cea a Olimpiadei de Fizică la Timișoara, între 15 și 20 aprilie, iar cea a Olimpiadei de Chimie la Bacău, în intervalul 17 – 22 aprilie. Tot în perioada 17 – 22 aprilie vor fi organizate, la Satu Mare și Sibiu, etapele naționale ale olimpiadelor de Biologie și Geografie. La Informatică, etapa națională este programată în perioada 15 – 20 aprilie, la Craiova, pentru elevii de liceu, și în perioada 21 – 25 aprilie, la București, pentru elevii de gimnaziu. Faza națională a Olimpiadei de Tehnologia Informației va avea loc în perioada 19 – 22 mai, la Bacău, cea a Olimpiadei de Istorie este programată să se desfășoare în intervalul 18 – 22 aprilie, la Brăila, iar cea a Olimpiadei de Științe Socio-Umane va fi organizată, în aceeași perioadă, la Tulcea. Elevii de la liceele pedagogice vor participa la faza națională a Olimpiadei de Pedagogie – Psihologie, în perioada 17 – 20 aprilie. În ceea ce-i privește pe elevii calificați la etapa națională a Olimpiadei de Religie, aceștia vor merge fie la Timișoara, în perioada 18 – 22 aprilie (cultul ortodox), fie la Piatra Neamț, în perioada 4 – 7 mai (seminarii și licee teologice ortodoxe).

Etapele naționale ale olimpiadelor de limbi străine, la Piatra Neamț, Ploiești, Târgu-Jiu, Slobozia și Pitești
Etapa națională a Olimpiadei de Limba Franceză va fi organizată în perioada 18 – 22 aprilie, la Piatra Neamț; tot acolo se vor desfășura, în aceeași perioadă, etapele naționale ale olimpiadelor de limba spaniolă, portugheză sau italiană. Etapa națională a Olimpiadei de Limba Germană Modernă este programată în perioada 10 – 15 aprilie, la Ploiești, iar cea a Olimpiadei de Limba Engleză în perioada 18 – 22 aprilie, la Târgu-Jiu. Municipiul Slobozia va găzdui, în intervalul 18 – 21 aprilie, etapa națională a Olimpiadei de Limba Rusă Modernă, în timp ce municipiul Pitești va fi gazda fazei naționale a Olimpiadei de Limbi Clasice, asta în perioada 20 – 22 aprilie.

Baia Mare, București și Satu Mare, gazdele olimpiadelor de Arte
În luna aprilie se vor desfășura și etapele naționale ale olimpiadelor de Arte. Astfel, în perioada 16 – 19 aprilie, este programată Olimpiada de Arte Vizuale, Arhitectură și Istoria Artelor (clasele XI-XII), la Baia Mare, Olimpiada Corală se va desfășura la Satu Mare, în perioada 15 – 17 aprilie, iar Olimpiada de Coregrafie (clasele VII-XII) va avea loc la București, în intervalul 14 – 17 aprilie. Etapa națională a Olimpiadei de Muzică se va desfășura la București, în perioada 18 – 20 aprilie (Interpretare instrumentală, cls. III-VIII), respectiv 20 – 23 aprilie (Interpretare instrumentală, vocală şi studii teoretice, cls. IX-XII). Tot în aprilie și tot la București va fi organizată și etapa națională a Olimpiadei Arta Actorului (individual, cls. XI-XII; trupe de teatru, cls. IX-XII).
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here