A fost aprobat programul de restructurare a Regiei Naţionale a Pădurilor

207

padureÎn cadrul şedinţei de Guvern de miercuri, 22 iulie, a fost aprobat programul de restructurare a Regiei Naţionale a Pădurilor– ROMSILVA. Numărul total de salariaţi ce vor fi disponibilizaţi prin concedieri colective, ca urmare a retrocedării pădurilor către foştii proprietari, se ridică la 447, salariaţi care vor fi disponibilizaţi până la sfârşitul anului 2009. În prezent, în cadrul regiei sunt angajaţi un număr de 20.370 persoane.
Iniţial, în proiectul de restructurare era prevăzută concedierea colectivă a peste 7.000 de salariaţi, dar numărul a fost redus la 982, în conformitate cu un aviz primit de la Ministerul de Finanţe, ca urmare a retrocedării unor suprafeţe de pădure sau restrângerii activităţii unor capacităţi de producţie.

Până la finele anului 2006 au fost concediaţi din cadrul Regiei Naţionale a Pădurilor – ROMSILVA 798 de salariaţi, în anul 2007 încă 1.075 de salariaţi, iar până la sfârşitul anului 2008 au fost disponibilizaţi alţi 550 de salariaţi.
Datorită diminuării numărului de disponibilizaţi şi reducerii ritmului de disponibilizări, efortul bugetar asupra bugetului asigurărilor sociale se reduce faţă de estimările determinate de aplicarea HG nr.1376/2007.

Irina PICIORUŞI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here